Ko je doneo virus na Torlak i i kako su se razboleli ostali zaposleni?

Novosti online

nedelja, 12. 04. 2020. u 16:53

Ко је донео вирус на Торлак и и како су се разболели остали запослени?

Foto: I.Marinković

Zamenica direktora instituta Batut Darija Kisić-Tepavčević rekla je da se na Institutu Torlak vrši intenzivan nadzor zbog specifičnosti posla za sve zaposlene
Zamenica direktora instituta Batut Darija Kisić-Tepavčević rekla je da se na Institutu Torlak vrši intenzivan nadzor zbog specifičnosti posla za sve zaposlene.

- Nije se povećao ukupan broj osoba kod kojih se laboratorijski pokazalo prisutvo ove infekcije. Kao što smo već rekli, osoba koja je prva inficirana je osoba koja nije zdravstveni radnik, ali koja radi u toj zdravstvenoj ustanovi, koja se zarazila van zdravstvenog sistema. Nije došlo do zaražavanja u laboratorji, ali je došlo do daljeg prenošenja infekcije među zaposlenima - rekla je ona.

Inače , infektolog Tanja Jovanović je otkrila da u pitanju bio vozač koji je bio u kontaktu sa inficiranom osobom, ali da je trenutna situacija na Torlako pod kontrolom.

Kisić-Tepavčević dodala je da se radi o epidemiološki stabilnoj situaciji i nije došlo do povećanja broja novoinficarinih.
Da podsetimo, na Institutu Torlak rade 223 osobe i kod 12 osoba je laboratorijski potvrđeno prisustvo korona virusa. Procedure su praktično iste kao i u svim ostalim ustanovama i za sve druge osobe. Na Institutu Torlak je izvršena preraspodela zdravstvenih radnika da se smanjenje broja zaposlenih ne bi osetilo u funkcionisanju Instituta.