OPREZ: Zbog migrene strada vid

OPREZ: Zbog migrene strada vid

POSTEPENO propadanje očnog živca i razvoj glaukoma mogu da budu uzrokovani i jednim od najčešćih tipova glavobolje - migrenom. Zašto je to tako nauka još nije razotkrila, ali je veza uočena.

ponedeljak, 03. 08. 2020. u 17:47

KON O NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI:  Epidemiolog otkrio ko će morati da nosi masku i šta će biti sa vrtićima

KON O NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI: Epidemiolog otkrio ko će morati da nosi masku i šta će biti sa vrtićima

POLAZAK u školu je suštinsko i najznačajnije pitanje jer se približava. Sa druge strane mi smo danas dobili dopis od Ministarstva prosvete sa modelima koji su pominjani. Mi ćemo to pročitati, s tim što moram da naglasim da su neke stvari dobro procenjene od strane prosvetara. Važno je da oni sami vide da li je moguće takvu nastavu održati i da li postoji dovoljan kapacitet škola - istakao je dr Predrag Kon.

ponedeljak, 03. 08. 2020. u 15:37

DA LI ĆE BITI KAŽNjAVANjA NA KUPALIŠTIMA? Epidemiolog odgovorio na ovo pitanje i objasnio šta je neophodno

DA LI ĆE BITI KAŽNjAVANjA NA KUPALIŠTIMA? Epidemiolog odgovorio na ovo pitanje i objasnio šta je neophodno

PODATAK koji je mnoge šokirao proteklog vikenda je da je na Adi Ciganliji bilo čak 100.000 ljudi, što je, u vreme pandemije korona virusa, prilično veliki broj. Postavlja se pitanje da li će biti donete neke mere na kupalištima i da li je uopšte izvodljivo kontrolisati kupače. O ovoj temi govorio je Predrag Kon na konferenciji za medije.

ponedeljak, 03. 08. 2020. u 15:33

RUSKA MERNA KOLA IZ ZRENjANINSKOG ŠINVOZA: Uskoro probna vožnja

RUSKA MERNA KOLA IZ ZRENjANINSKOG "ŠINVOZA": Uskoro probna vožnja

OSAM ruskih stručnjaka, u saradnji sa kolegama iz zrenjaninske fabrike "Šinvoz" privode kraju radove na kompletiranju novih mernih kola, koja za potrebe „Infrastrukture železnice Srbije" proizvodi ruska kompanija „Tvema" iz Moskve, a planirano je da probna vožnja na srpskim prugama bude organizovana između 10. i 20. avgusta ove godine.

ponedeljak, 03. 08. 2020. u 15:12