Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u intervjuu za TV Prva da postoji još nekoliko rigoroznijih mera koje je moguće uvesti ukoliko bude bilo potrebe

Pročitajte još: "Ljudi, NE ZNAMO SA ČIME SE BORIMO, slušajte struku": Dr Grujičić se još jednom obratila građanima Srbije

- Danas smo na kriznom štabu potvrdili da će zabrana kretanja ovog vikenda biti na snazi od petka od 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru. Odlučili smo se za ovo zato što se vikendom najmanje poštuje poziv na smanjenje društvenih kontakata - rekla je premijerka.

Kada je reč o uvođenju policijskog časa od 24 sata, premijerka je rekla da je struka za to.

- Struka je za to, ali mi se trudimo da ne pribegavamo tome - istakla je Ana Brnabić i dodala da ima još rigoroznijih mera o kojima se razgovaralo.

- Svakako da je jedna od mogućih mera zatvaranje gradova koji su žarišta - Beograd, Niš, Valjevo, Ćuprija, Novi Pazar. Zatim, pričali smo i o tome da se velike firme zatvore na sedam ili 14 dana, ali to je baš teška odluka i zato ih ne donosimo za sada. Zato apelujemo na građane da poštuju mere.

Premijerka je zaključila da bi posle pete i šeste nedelje, možda moglo da dođe do opadanja epidemije.

- Uz gvozdenu disciplinu, uz dodatne restriktivne mere moguće je da ova i sledeće nedelja budu vrhunac epidemije koja onda počinje da opada. Ako se to desi onda smo na konju.