Pogledajte kako specijalne ruske mašine ubijaju koronu u Srbiji (VIDEO)

NovostiOnline

05. 04. 2020. u 15:33

Погледајте како специјалне руске машине убијају корону у Србији (ВИДЕО)

Foto MO Srbije

Prema usaglašenom planu za angažovanje, jedinice ABHO sa tehnikom posebne namene izvršile su dezinfekciju na oko 65.000 kvadratnih metara u prostorijama i oko zdravstvenih ustanova
Ruski vojni stručnjaci, koji su stigli u Srbiju radi pružanja pomoći u borbi protiv virusa korona, počeli su danas sa aktivnostima na dezinfekciji prostora i posetili su zdravstvene ustanove u više gradova u Srbiji.


Prema usaglašenom planu za angažovanje, jedinice ABHO sa tehnikom posebne namene izvršile su dezinfekciju na oko 65.000 kvadratnih metara u prostorijama i oko zdravstvenih ustanova.


Među prvim ustanovama izvršena je dezinfekcija u porodilištu Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“ i Kliničko-bolničkog centra „Dragiša Mišović“ u kome su smešteni pacijenti srednje i teže oboleli od Covid-19.


U prvoj fazi ruski lekarski timovi vrše analizu epidemiološkog stanja i konsultacije sa svojim srpskim kolegama radi detaljnog upoznavanja sa zdravstvenom situacijom, a uskoro će i neposredno pružati medicinsku pomoć obolelim od virusa korona.

Za mesto specijalne obrade tehnike posle akcija dezinfekcije određen je prostor u krugu Vojnomedicinske akademije.


Ruski vojni stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, a svaki tim ima lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca. Ostatak delegacije čine eksperti i stručnjaci ABHO struke.U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske opreme, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih u lečenju pacijenata zaraženih virusom korona i u borbi protiv širenja Covida-19.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Patrola

05.04.2020. 16:36

Hahaha! Opet beograd? A sta cemo mi koji zivimo u gradovima bez kojih bi beograd izgledao kao somalija??

puky

05.04.2020. 18:38

Ma ovo je predstava za javnost. Nema to veze sa borbom protiv virusa isto kao i naoružani vojnici po ulicama. Poruka iz Hrvatske - ostanite doma a vani održavajte socijalnu distancu. Želim vam sve najbolje!

dipl.agronom

06.04.2020. 10:19

Urrrraaa...!! Mada smo ovo imali i u JNA jos , nakon smrti Tita....

Bole

08.04.2020. 11:23

Можда не волите Русе, Кинезе, Вучића, СНС, кога год, али код куће су нас учили лепом васпитању. Тамо се рађа живот, и зато је важно да се болница дезинфикује, не зато што је у БГ,већ зато што је веома заражена, па би једно обично ХВАЛА било сасвим довољно и умесно, сложићете се са мном? Само, хвала...