PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majka Pompea, u kojem se kaže:

„Poštovani gospodine predsedniče,

Dok vlade širom sveta streme ka tome da zaštite sopstvene građane od pandemije COVID-19, želim da uputim duboku zahvalnost Vama i Vladi Srbije za pomoć građanima Sjedinjenih Država onda kada im je to bilo potrebno. Time što ste američkim građanima pružili priliku da se vrate u Sjedinjene Države čarter letom Er Srbije, koji je organizovala Vlada Srbije 26. marta, omogućili ste da se 64 američkih državljana vrati svojim domovima i porodicama u vreme koje je za sve nas puno neizvesnosti i izazova.

Pročitajte još: "I pored svega, bez discipline, ovaj rat NEĆEMO DOBITI!" Premijerka se zahvalila Rusiji na pomoći i još jednom APELOVALA NA SVE

Takođe, želim da pohvalim i osoblje Er Srbije i nadležne organe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu na podršci koju su pružili da se organizuje let u tako kratkom roku i na herojstvu i saosećanju koje su pokazali putnicima na letu.

Pročitajte još: Vučić: Veliko hvala predsedniku Putinu i bratskom ruskom narodu

U ime Sjedinjenih Država, zahvaljujem Vam na podršci i prijateljstvu u ovim teškim vremenima, kada se naši bilateralni odnosi ističu po svojoj snazi. Radujem se danu kada će ova pandemija proći i kada ćemo moći da nastavimo zajedno da radimo na izgradnji prosperitetnije budućnosti za naše narode“ navodi se u pismu državnog sekretara SAD Majka Pompea.