PREDSESDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je danas da je na račun koji je otvoren pre nekoliko dana s ciljem da se finansijski pomogne zdravstvenim radnicima u Vojvodini, do sada prispelo 30 miliona dinara.

Najviše je uplatio Telekom Srbije (pet miliona), a među donatorima su DDOR (tri miliona)je i Eparhija bačka Srpske pravoslavne crkve koja je priložila dva miliona dinara.

-To je namenski novac koji će biti upućen zdravstvenim radnicima u Vojvodini prema javnim kriterijumima koje bude utvrdio Sekretarijat za zdravstvo. Najverovatnije će to biti upućeno onim medicinarima sa najnižim primanjima.- kazao je Mirović i najavio da će kada sve ovo prođe,okupiti sve donatore da im se lično i na dostojan način zahvali.

Mirović je takođe rekao da su tri provincije iz Kine koje su zbratimljene sa AP Vojvodinom obezbedile pomoć u medicinskoj opremi.

Pomoć koja obuhvata 80.000 zaštnih maski, hinjljadu zaštitnih odela,3.000 zaštitnih vizira,20.000 zaštitnih rukavica, 170.000 jednokratnih maski i 200 beskontaktnih toplomera, stići će u Centralni magacin Srbije u blizini Beograda kojim upravljaju Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstvo.Deo opreme koji su obezbedile tri kineske provincije biće dopremljen u Klinički centar Vojvodine, a zatim distribuiran u zdravstvene centre u pokrajini.

-Mi gotovo svakodnevno u KCV dobijamo isporuke opreme.Nikakvih problema nemamo niti smo ih imali od samog početka krize.Želim da istaknem da smo se i mi iz Pokrajinske vlade angažovali da pribavimo pomoć, ne čekajući da nam sve stigne iz Vlade Srbije –naglasio je Mirović.

NE DAJ BOŽE DA JE KORONA IZBILA 2016.!

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade osvrnuo sei na prethodnu vlast u APV koju je predvodila DS, rekavši “ne daj Bože, da nas je ovo zadesilo 2016.godine,na početku našeg mandata kada nismo imali gotovo ni trećinu opreme koju sada imamo ,uključujući i savremene aparete poput rendgena koji se takođe koriste u dijagnosticiranju korona virusa“.Na početku svog mandata,podsetimo, Mirović je istakao da je oporavak zdravstva u APV prioritet njegove vlade.