PRVI AVION, Il-76, sa ruskim vojnim stručnjacima i opremom, poleteo je ka Beogradu s ciljem da se pomogne Srbiji u borbi protiv pandemije virusa korona, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Prvi avion Il-76 vojno-transportne avijacije Rusije u kojem su ruski eksperti i oprema poleteo je s vojnog aerodroma Čkalovski u Srbiju kako bi se pružila pomoć u borbi protiv virusa korona - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pročitajte još: Građani, ovo su sve mere koje su od danas na snazi u borbi protiv virusa korona

Kako je navedeno, prvi avion će na aerodrom Batajnica prebaciti prvu grupu virusologa i epidemiologa i savremenu opremu za epidemiološku dijagnostiku i dezinfekciju.

Ministarstvo je prethodno saopštilo da je između Rusije i Srbije je, po nalogu predsednika Vladimira Putina, uspostavljen vazdušni most kojim će se, od danas, upućivati pomoć Beogradu za potrebe efikansnije borbe protiv virusa korona.

Pročitajte još: Nema povratka u normalu bez leka ili vakcine: Hrvatski naučnik predviđa kako će izgledati život pored korone

Predviđeno je 11 letova, a u Srbiju će biti upucćeno i 87 vojnih virusologa i lekara, specijalna oprema i tehnika, uključujući zaštitna sredstva i 16 jedinica vojne tehnike, precizira se u saopštenju.

(alo.rs)