PROFESORKA Danica Grujičić nedavno je skrenula pažnju javnosti kada je na oštar i iskren način apelovala da građani poštuju mere države, a sad je poručila građanima da oni koji rade kontrole jednom-dvaput godišnje na Institutu ne dolaze dok situacija sa virusom korona ne prođe.

Pročitajte još: Veliko pojačanje za Srbiju: Iz Kine stigla mašina koja će praviti 192 HILjADE maski na dan (FOTO/VIDEO)

- Jedini pacijent kog smo imali na našem Institutu je hitno izolovan. Na našem Institutu se vrši rigorozna kontrola. Molim sve građane koji rade kontrole jednom-dvaput godišnje da ne dolaze. Doći će kada se sve završi. Kod nas se rade najteže operacije i sa njima nismo prekinuli. Redovno radimo trijažu i to na samom ulazu, a to čine naši lekari. Malo je drugačije organizovan posao. Malo drugačije se radi konzilijum. Ovako sve revnosno funkcioniše i možda nastavimo sa ovakvim načinom rada i kada prođe pandemija korona virusa u Srbiji, a i širom sveta - istakla je danas direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić.

Pročitajte još: Vole vas Beograd i Beograđani: Podrška medicinarima sa Infektivne

Doktorka Danica Grujičić je opet izričito apelovala na sve građane Srbije da ne izlaze iz svojih domova, osim u stiacijama kada to nije neophodno i da se pridržavaju svih mera koje je propisala Vlada Srbije.