Kada se pojave zloupotrebe, struka se više ne pita: Dr Kon O ZABRANI večernje šetnje pasa

Novosti Online

29. 03. 2020. u 16:30

Када се појаве злоупотребе, струка се више не пита: Др Кон О ЗАБРАНИ вечерње шетње паса

Foto: I.Marinković

Epidemiolog Predrag Kon pojasnio da su se pojavile zloupotrebe u vezi sa dozvoljenom šetnjom pasa pa da se iz tog razloga pitanje te dozvole više ne tiče struke
Nakon što je juče saopšteno da se zabranjuje šetnja kućnih ljubimaca u periodu od 20 do 21 sat, na društvenim mrežama se podigla velika prašina, a epidemiolog Predrag Kon pojasnio je na današnjoj konferenciji za medije da su se pojavile zloupotrebe i da se one, u ovom trenutku, više ne tiču struke.

Vlasnici kućnih ljubimaca više neće moći da izvode svoje krznene prijatelje u dvadesetominutnu šetnju kao što je to ranije bilo moguće u krugu od 200 metara od prebivališta, u periodu od 20 do 21 sat, saopšteno je juče, a društvene mreže bukvalno su eksplodirale.

Ovakva odluka opravdana je juče mišljenjem struke, o čemu je govorio doktor Kon na današnjoj redovnoj konferenciji. Kako kaže, konkretno za puštanje pasa, oni (stručnjaci) su bili direktno pitani da li vlasnicima treba dozvoliti šetnje, na šta je tada odgovoreno potvrdno.

- Međutim, pojavile su se zloupotrebe i to je suštinski važno. Svaka zloupotreba nije više struka. U takvoj odluci da ne može između 20 i 21 čas ja nisam pitan. To ne znači da ne podržavam svaku odluku. Tako je i za sve - kazao je epidemiolog Kon.

Dakle, kada je uvođenje dozvole bilo aktuelno pitanje, "struka" je dala mišljenje koje je išlo u prilog vlasnika pasa, ali pošto je veliki broj građana ovu odluku zloupotrebio, epidemiolozi nisu pitani, već je mera ukinuta, a vlasnici pasa kažnjeni zbog neodgovornih pojedinaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Olja

29.03.2020. 17:41

Zna se gde treba drzati pse,stanovi nisu njihovo prirodno staniste i to je za zivotinje ravno zlostavljanju!

Aleksandar

29.03.2020. 18:46

@Olja - Naucno je dokazano da su psi najsrecniji kada su sa svojim vlasnicima, pa ako vlasnik nije na lancu, onda ni psu nije mesto tamo, vec u stanu sa svojim coporom.

Pas Mater

29.03.2020. 22:03

@Olja - Olja, mnogima stan nije prirodno stanište, mnogima vile nisu prinudno stanište, a tek što mnogima grad nije prirodno stanište, i šta ćemo sa tim sad?

Blabla

29.03.2020. 19:30

Pretpostavljam da Vi nemate psa tako da niste bas kompetentni da komentarisete ovo.Inace ja psa moram da izvedem i izvodim ga.

Miha

29.03.2020. 20:01

Nekad su psi bili u selima iskljucivo. Kako su gazde otisli u gradove,psi za njima,a sada je pitanje ko koga treba da seta. Nedaj boze da od tih setaca zatreba pomoc lekara,bice u stanju i da pokazu nevidjenu agresivnost.