Privremena bolnica na Beogradskom sajmu od danas počinje da prima prve pacijente obolele od novog virusa korona sa lakšim tegobama. U taj objekat moći će da uđu isključivo pacijenti i zdravstveni radnici, a javnosti i novinarima nije dozvoljen pristup, jer je ceo prostor dezinfikovan i spreman za lečenje obolelih.


Prostor za boravak zaraženih obezbeđen je u halama 1, 3, 4 i 5, a Vojska Srbije je dopremila oko 3.000 kreveta i ormarića, prostor između kreveta je ograđen paravanima, a na galerijama hala biće lekarske ordinacije sa rendgen aparatima. Osim lekara specijalista, u privremenoj bolnici biće i psiholozi.


Na sajmu su obezbeđeni svi sanitarni uslovi, pacijentima će se u tom prostoru dopremati i hrana, konstantna temperatura u objektu biće 20 stepeni, a osim toga, ceo sajam je prekriven wi-fi.


Lista svih stvari koje pacijenti mogu da ponesu sa sobom tokom lečenja u privremenoj bolnici biće objavljena na sajtu covid19.rs . Očekuje se da će lečenje pacijenata sa lakšim simptomima trajati između 14 i 28 dana.