Sjajan potez kompanije “Novomatic” u doba krize: Zadržali svih 1.300 radnika, tako se pomaže Srbiji!

NovostiOnline

26. 03. 2020. u 17:50

Сјајан потез компаније “Novomatic” у доба кризе: Задржали свих 1.300 радника, тако се помаже Србији!
Ono što je najbitnije u ovom trenutku, jeste činjenice da će “Novomatic” zadržati sve svoje zaposlene, i njihov posao je siguran, što je bez sumnje I najveća pomoć državi
Lako je biti veliki kad sve ide dobro, jer se samo u teškim trenucima, vidi prava veličiina. Pandemijakoronavirusa je paralisala ceo svet, Srbija nije izuzetak, a jedna od kompanija koja se među prvima odazvala apelu države za pomoć jeste i kompanija “Novomatic”, lider u oblasti gejming tehnologije u svetu, koja u našoj zemlji posluje pod brendovima „AdmiralClub“ i „AdmiralBet“.

Naime, osnivač kompanije, profesor Johan Graf, I bord direktora odmah su donirali 10 miliona dinara Srbiji za borbu protiv koronavirusa. Ono što je najbitnije u ovom trenutku, jeste činjenice da će “Novomatic” zadržati sve svoje zaposlene, i njihov posao je siguran, što je bez sumnje I najveća pomoć državi kojoj tek predstoji borba da se izbori sa ekonomskim posledicama koronavirusa. I ne samo to, nego je I svim radnicima preporučeno da se uključe u rad lokalnih zajednica i budu od pomoći najugroženijima.


Inače, kompanija “Novomatic-Srbija” zapošljava oko 1.300 ljudi, a svoju sudbinu za nas vezalo je oko 5.000 članova njihovih porodica.


- Mi smo ostali sa našim radnicima, nećemo ih otpuštati, kao i uvek, njihov interes je na prvom mestu kompanije koju smo gradili zajedno. Zatvorili smo sve klubove i uplatna mesta, kako ne bismo rizikovali živote i širenje pandemije, dobrobit stanovništva je naš prioritet - istakao je još jednom direktor kompanije “Novomatic-Srbija”, Jovo Zagorac.


Ono što treba istaći I jeste da Srbija nije jedina zemlja u kojoj će grupacija “Novomatic” donirati sredstva za borbu protiv pandemije, već će to uraditi i u Makedoniji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Republici Srpskoj.


“Ovo je zajednička borba, I zato se uključujemo donacijama I svim drugim vrstama pomoći I logistike kojom raspolažemo kako bismo pokazali da je život više od igre, najdragocenija stvar I da “Novomatic” pre svih drugih to najbolje razume. Zajedno do pobede“, poručili su na kraju iz kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije