BEOGRAD - Zbog pojave virusa korona u Srbiji privremeno su zatvorena 44 granična prelaza za drumski, železnički i rečni saobraćaj, i to prema Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini, kao i nekoliko unutrašnjih graničnih prelaza.


Prema Mađarskoj za drumski saobraćaj zatvoreni su prelazi Rastina, Bajmok, Bački Vinogradi, Horgoš 2, Kanjiža (rečni), Đala i Rabe.


Granični prelazi koji su zatvoreni prema Rumuniji su Vrbica, Kikinda, Nakovo, Jaša Tomić, Kaluđerovo, Golubac, Donji Milanovac, Tekija, Kladovo i Đerdap 2, objavljeno je na sajtu MUP-a.


Prema Bugarskoj zatvorena su tri drumska prelaza: Mokranje, Strezimirovci i Ribarci, a prema Severnoj Makedoniji - Prohor Pčinjski i Goleš - Golema Crcorija.


Ka Crnoj Gori zatvoreni su prelazi Godovo, Vrbnica i Jabuka, prema BIi - Priboj, Carevo polje, Mokra Gora, Sremska Rača, Perućac, Mali Zvornik-stari most i Jamena - skelski prevoz.


Prema Hrvatskoj su zatvoreni prelazi: Sot, Ljuba, Neštin, Bogojevo, Apatin, Bezdan, Novi Sad (rečni) Berkasovo i Vajska - skelski prelaz.


Unutrašnji granični prelazi koji su privremeno zatvoreni su - Beograd - rečni i vazdušni, Morava i Vršac.