Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o daljem unapređenju saradnje dveju zemalja u oblasti bezbednosti.

Pročitajte još: Stefanović o nestalim bebama: To što se tim ljudima dogodilo je horor, donošenje zakona samo prvi korak (VIDEO)

Stefanović i Bocan-Harčenko su ocenili da je dosadašnja saradnja dobra, kao i da postoji prostor za njeno unapređenje kroz nove inicijative i zajedničke projekte, posebno u oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala i narkotrafikinga.

Ministar i ambasador su razmotrili moguće obuke u ovim oblastima za pripadnike MUP-a, koje bi se organizovale uz podršku OEBS-a, a razgovarali su i o novim obukama za pripadnike Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti MUP-a koje doprinose daljem usavršavanju pripadnika ove Jedinice.

Stefanović i Bocan-Harčenko ocenili su takođe da je saradnja dveju zemalja u oblasti vanrednih situacija na visokom nivou, kao i da se ona ogleda u unapređenju obučenosti i tehničke opremljenosti srpskih vatrogasno-spasilačkih službi u suočavanju sa elementarnim nepogodama.