OTAC Gojko Perović, protojerej-stavrofor, rektor Cetinjske bogoslovije bio je večeras gost Matice srpske u Novom Sadu gde je burno pozdravljen od više od hiljadu ljudi održao predavanje naslovljeno „Savremeni čovek, savremeni svet“,a koje se odnosilo na aktuelne dogaćaje u Crnoj Gori.

- Ja se i večeras, mada nisam u Crnoj Gori, osećam ovde u Novom Sadu kao da sam deo litije, jer je Sveti Petar Cetinjski hirotonisan u Sremskim Karlovcima, a Njegoš i knjaz Nikola družili su se sa znamenitim Srbima iz Vojvodine. U nedelju ću predvoditi litiju u Sremskoj Kamenici i ako me oni moji budu pitali zašto baš tamo,podsetiću ih da svi oni kada ih srce zaboli idu u Kamenicu, a ovo što se događa u Crnoj Gori,tu se baš o srcu radi –poručio je otac Perović.

Pročitajte još: Rektor Gojko Perović: "Zakon o slobodi veroispovesti, ako bi se počeo sprovoditi, pocepao bi Ustav Crne Gore na nekoliko delova i nema te bolnice koja bi ga zakrpila"

Oduševljena publika u kojoj je bilo predstavnika svih generacija, preplavila je stepeništa, hodnike i svečanu salu Matice srpske da bi pozdravili, čuli i stisnuli ruku jednom od predvodnika litija u Crnoj Gori.

- Ovoliko nas mogao bi da okupi još samo Novak Đoković,prokomentarisao je jedan Novosađanin probijajući se kroz zgusnutu masu ljudi.
Pozdravljajući dragog gosta, predsednik Matice srpske prof. dr Dragan Stanić, upravnik Matičine biblioteke Selimir Radulović i književnik Miroslav Aleksić kazali su da ovoliku posetu naroda Matica srpska ne pamti u svojoj istoriji dugoj 194 godine.
Pre posete Matici srpskoj, otac Perović je se sureo u valdičanskom dvoru sa njegovim preosveštenstvom vladikom bačkim dr Irinejem.Sutra (petak) biće gost predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, u nedelju će predvoditi litiju u Sremskoj Kamenici.