Vulin: Vojsku Srbije više od svega čine ljudi

Novosti Online

19. 02. 2020. u 14:34

Вулин: Војску Србије више од свега чине људи

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović pričali sa odlikovanim vojnicima
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarali su danas sa predstavnicima institucija i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kojima je predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, povodom Dana državnosti Srbije, dodelio odlikovanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pročitajte još: Ministar Vulin: Obučen podoficir je jedan od stubova svake vojske


Ordenom belog orla sa mačevima prvog stepena odlikovana je Vojna akademija, a Orden je primio načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić. Istim Ordenom odlikovan je i Peti bataljon Vojne policije a odlikovanje je uručeno komandantu Petog bataljona Vojne policije potpukovniku Vladimiru Petriću. Ordenom belog orla sa mačevima drugog stepena odlikovan je Tehnički remontni zavod Kragujevac, a priznanje je uručeno direktoru Zavoda potpukovniku Rasimu Ćirikoviću. Orden belog orla sa mačevima trećeg stepena dodeljen je Vojnoj gimnaziji, a orden je primio načelnik kapetan fregate Miroslav Ćitić.

Zlatna medalja za hrabrost “Miloš Obilić” dodeljena je pilotu pukovniku Zoranu Luniću, a za izuzetne zasluge u oblasti medicinskih nauka Zlatnom medaljom za zasluge odlikovan je profesor dr Tomislav Marenović, pukovnik u penziji iz Vojnomedicinske akademije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije