Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović susreo se u Zaječaru, gde je juče otvorio novu Vatrogasno-spasilačku stanicu, i sa porodicom Jović u kojoj poziv vatrogasca polako prerasta u tradiciju.


Stefanović je razmenio utiske sa penzionisanim i aktivnim vatrogascima, sinom i ocem Draganom i Vladimirom Jovićem, o prvoj novoizgrađenoj stanici posle gotovo četiri decenije u Srbiji, kao i poboljšanju uslova rada vatrogasaca-spasilaca.


Ministar je želeo da nakratko ugosti Joviće koji su život posvetili ovom požrtvovanom pozivu, počev od Dragana koji je skoro ceo radni vek od 1980. do 2006. proveo obavljajući poslove vatrogasca-spasioca, a nakon penzionisanja se priključio Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Sokobanji, čiji je danas predsednik.


I njegov sin Vladimir krenuo je očevim stopama i od 2008. godine je vatrogasac-spasilac u Sokobanji, čija jedinica je upravo u sastavu zaječarskog bataljona, i koji važi za požrtvovanog i odličnog kolegu i tokom intervencija, ali i mimo dužnosti.


Pročitajte još: Nebojša Stefanović otvorio Vatrogasno-spasilačku stanicu u Zaječaru (FOTO+VIDEO)Njegov osmogodišnji sin Viktor otkrio je ministru u razgovoru da i on želi da radi u MUP-u kad poraste, ali ne kao vatrogasac, već specijalac.