NEMA panike među građanima koji se javljaju na broj telefona 064 894 52 35 koji je uvelo Ministarstvo zdravlja za hitne medicinske intervenicije zbog korona virusa, potvrđeno je za "Novosti". Svakodnevno se javlja između 10 i 15 ljudi, i većina se raspituje o prevenciji i zaštiti od ove bolesti.

PROČITAJTE JOŠ - Srbi u Kini nisu zaraženi: Novi korona virus širi se iz sata u sat, u celom svetu registrovan kod više od 2.000 ljudi

- Još se nije javio niko sa sumnjom da je oboleo od korona virus - potvrđuju operateri. - Uglavnom se građani raspituju šta da rade u slučaju da posumnjaju da imaju ovu bolest. Većina onih koji se javljaju ima rođake u Kini, pa se s nama konsultuju u vezi sa odlukom da tamo putuju ili da se njihova rodbina vrati u Srbiju.

Ukoliko bi se posumnjalo da neko od građana ima korona virus i da je boravio u ugroženim područjima, nadležne lekarske službe obavile bi pregled kojim se potvrđuje prisustvo virusa.

Podsećaju da građani koji imaju simptome, a dolaze iz Kine i sumnjaju na bolest, mogu da im se obrate, kako bi se sprovele mere prevencije, naročito zbog očekivanog povećanog priliva ljudi iz ugroženog područja nakon proslave kineske Nove godine.