Vulin prisustvovao obuci na borbenim helikopterima Mi-35

Novosti Online

26. 01. 2020. u 12:49

Вулин присуствовао обуци на борбеним хеликоптерима Ми-35

Foto: MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao letačkoj obuci pripadnika Vojske Srbije na borbenim helikopterima Mi-35
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva iprotivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, prisustvovali su letačkoj obuci pripadnika Vojske Srbije na borbenim helikopterima Mi-35 na aerodromu "Narednik - pilot Mihajlo Petrović" u Nišu.


Ministar Vulin je rekao da se Vojska Srbije obnavlja kao što nije decenijama. "Zahvaljujući upornosti predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića nabavljamo najbolja sredstva i naši piloti prvi put u svojoj karijeri imaju i najbolje i najnovije letelice. Razvoj države Srbije prati i razvoj vojske", poručio je ministar odbrane.


On se uverio u dostignuti stepen obučenost posada, kao i u vrhunske performanse helikoptera Mi-35, koji važi za jedan od najboljih jurišnih helikoptera, namenjenih za izvršavanje borbenih zadataka u svim vremenskim i meteo uslovima.

Osnovne odlike Mi-35 su velika vatrena moć i snažan oklop, a nabavkom ovih letelica Srbija je dobila savremene borbene helikoptere za podršku kopnenih i specijalnih snaga.


Pročitajte još: Novi hangar za smeštaj helikoptera srpskog ratnog vazduhoplovstva


Helikopteri Mi-35 se u osnovnoj nameni upotrebljavaju za izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji u okviru vazduhoplovne vatrene podrške snaga Kopnene vojske. Pored toga mogu izvoditi dejstva i po ciljevima u vazdušnom prostoru, vršiti vazdušni transport ljudstva i tereta, izviđačke i patrolne zadatke, kao i desantiranja timova.Helikopteri Mi-35 poseduju zaštitu od dejstava pešadijskog naoružanja i opremljeni su savremenim uređajima za navigaciju, digitalnim pokazivačima, elektronskim indikatorima i osmatračko-nišanskim sistemom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Istinomer

26.01.2020. 13:03

Vulin kao da nema svoje 'ja'. Bez prestanka priča 'Vučić, Vučić' kao da je helikoptere kupio predsednik od svoje plate, a ne srpski narod.Šta god bila tema, ministar priča samo o Vučiću. Strašno.