Dve godine od ubistva Olivera Ivanovića: Održan pomen lideru građanske inicijative SDP u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu (FOTO)

Novosti Online/ D. Matović

četvrtak, 16. 01. 2020. u 08:00

Две године од убиства Оливера Ивановића: Одржан помен лидеру грађанске иницијативе СДП у крипти Храма Светог Саве у Београду (ФОТО)

foto P.Mitić

Danas je dve godine od ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića

POVODOM dve godine od ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici u četvrtak jutro, 16. januara održan je pomen u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

Pomen je počeo simbolično u 8.15 časova, u tačno vreme kada je Oliver ubijen, a njemu su prisustvovali njegova supruga Milena sa sinom, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri Marko Đurić, Nenad Popović, kao i brojni zvaničnici i ljudi.

"I prošle godine smo održali pomen u Hramu Svetog Save, u vreme kada se ubistvo desilo. Oliver je voleo da odlazi u Hram sa sinom Bogdanom. To je bio ritual kada smo zajedno boravili u Beogradu. Tako da ću i ove godine to da uradim sa Bogdanom", rekla je Milena Ivanović pre par dana za Kosovo Onlajn.

Kako je najavila pomen u Hramu će postati tradicija. "Da se svake godine 16. januara svi okupimo u to vreme u Hramu, podsetimo se na Olivera i na to da ne smemo nikad da ga zaboravimo", rekla je Milena.


Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sedišta GI u Kosovskoj Mitrovici. Pogođen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka", pokazali su tada nalazi obdukcije.

Foto P.Mitić

Na optužnici kosovskog tužilaštva se nalaze imena šestoro Srba, ali nijedan od njih nije optužen kao nalogodavac, niti kao izvršilac ubistva, već im se na teret stavlja pomaganje u ubistvu ili prikrivanje tragova.Foto P.Mitić
Foto P.Mitić
Foto P.Mitić
foto D.Matović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije