Božićni humanitarni konvoj Francuske organizacije „Solidarnost za Kosovo“ vrednosti oko 62 000 evra uprkos zabrani ulaska na Kosovo njenom osnivaču, Arnou Gujonu, desetog septembra prošle godine, osmoro francuskih volontera stiglo je na Kosovo i Meothiju bez ikakvih problema.


Istoremeno, distribucija paketića za decu, školskog pribora i nove garderobe počela je juče u metohijskim selima Banje, Crkolez i Suvo grlo a nastaviće se narendih dana.


-Pored materijane pomoći , naši volonteri će u svakom domu pružiti svu ljubav i solidarnost koje osećaju prema žiteljima enklava. Ta moralna podrškaje izuetno značajna pogotovu u ovim prazničnim danima kada se usamljeni ljudi osećaju još usamljenijim i zaboravljeni još zaboravljenijim. Iako fizički nisam prisutan, moje srce i misli su sa njima - navodi u saopštenju za javnost Arno Gujon napominjući da su francuski volonteri uzeli odmore u svojim firmama kako bi došli na KiM i sa svojim domaćinima iz Gračanice obilaze srpske sredine na Kosmetu.Pročitajte još: BOŽIĆNI KONVOJ STIGAO NA KIM: Darovi Srbima ogrejali srca


I dok naglašava da humanitarne aktivnosti ove organizacije neće jenjavati Arno Gujon, osnivač „Solidarnosti za Kosovo“, ističe da je ovo 48 konvoj koji je od 2004. godine stigao na Kosovo kao pomoć prijatelja iz Francuske.