Uspešna modernizacija: Vojska ove godine značajno ojačala svoje kapacitete

Tanjug

16. 12. 2019. u 13:12

Успешна модернизација: Војска ове године значајно ојачала своје капацитете

Foto Tanjug - Ministarstvo odbrane

Na zajedničkoj sednici Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije zaključeno je da se VS ove godine značajno ojačala svoje kapacitete

Vojska Srbije je u ovoj godini značajno ojačala svoje kapacitete u svim segmentima, zaključeno je danas na zajedničkoj sednici Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Tokom 2019. godine vojska je opremljena novim sredstvima naoružanja i vojne opreme, modernizovala je postojeća sredstva NVO, unapredila obuku i poboljšala materijalni položaj i životni standard svojih pripadnika.


PROČITAJTE JOŠ: Ovako biju srpski „nindža-vojnici“: Prezentacija specijalne brigade VS i “Kobre”

Na sednici je ocenjeno da vojna neutralnost Srbije omogućava uspešan razvoj partnerske saradnje sa drugim armijama u skladu sa nacionalnim i odbrambenim interesima Srbije, što je i ubuduće čvrsto opredeljenje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Naredne težišne aktivnosti biće na dodatnim reformama Vojske Srbije i razvijanju sistema odbrane u skladu sa naređenjima predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, sa ciljem daljeg jačanja operativnih sposobnosti vojske i standarda njenih pripadnika, očuvanja mira i zaštite bezbednosti svih građana Srbije.

Na sednici, kojom je predsedavao ministar odbrane Aleksandar Vulin, razmatrana je realizacija ključnih aktivnosti ministarstva i vojske i predstavljena analiza dostignutog stepena razvoja snaga i sposobnosti za informacionu bezbednost i sajber odbranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije