Ministar Vulin: Brinemo o pripadnicima vojske i njihovim porodicama

Tanjug

30. 11. 2019. u 13:33

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je uručio ključeve od 24 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i tom prilikom poručio da VS svakog dana brine i vodi računa o poboljšanju životnog standarda svakog svog pripadnika

Министар Вулин: Бринемо о припадницима војске и њиховим породицама

Foto Z. Jovanović

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je uručio ključeve od 24 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i tom prilikom poručio da VS svakog dana brine i vodi računa o poboljšanju životnog standarda svakog svog pripadnika.

Vulin je ključeve stanova uručio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba.

"Svako ko veže sudbinu za Vojsku Srbije može da računa da će se o njemu voditi računa, da će se rešavati svi njegovi problemi pa i stambeni. Koja državna institucija može da se pohvali da svakog meseca reši stambeno pitanje za bar 20 svojih pripadnika", upitao je Vulin i dodao da je Vojska Srbije tu da pomogne, vodi računa i brine o svim svojim pripadnicama, saopštilo je resorno ministarstvo.

Vulin je ukazao da briga o pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije podrazumeva i brigu o njihovim porodicama, jer ukoliko su one sigurne i zbrinute, pripadnici Vojske Srbije mogu da se posvete onome što je najvažnije - čuvanju i odbrani naše zemlje i naše slobode.

On je, takođe, dodao da se neprekidno radi na ponovnom uspostavljanju sistema koji je planski i namerno rušen kako bi nestalo i vojske, ali i Srbije.

Među onima koji su danas rešili svoje stambeno pitanje je potpukovnik Darko Kovačević iz Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije.

Kako kaže, u dvoiposobnom stanu u bloku 62 u Novom Beogradu, živeće sa ženom i dve ćerke.

"Ovo je zaista jedan jako uzbudljiv trenutak. Imaću priliku da Novu godinu dočekam sa svojom porodicom u novom stanu. Oženjen sam, imam suprugu i dve ćerke, jedna je student, jedna srednjoškolac. Raduju se i one, jednako kao i ja. U narednih par dana imaćemo priliku da uđemo u stan i osmišljavamo kako ćemo ga namestiti i da se napokon skrasimo u svom domu", rekao je potpukovnik Kovačević.

Potpukovnik Dejan Ivantić iz Specijalne brigade Vojske Srbije dobio je stan u Pančevu.

"Rešio sam svoje stambeno pitanje posle 26 godina u službi. Uzbuđen sam, impresioniran i hvala Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije što brinu za svoje pripadnike. Za mene je ovo poseban dan", rekao je potpukovnik Ivantić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije