Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je da želi da govori o slučaju "Jovanjica" i otkrije zašto se jedno vreme nije izlazilo u javnost sa detaljima.

- Po dobijanju naloga od tužioca da se započnu istražne radnje, policija više nije imala mogućnost da javnost obaveštava o detlajima. Ako imamo tužilačku istragu, on je taj koji procenjuje u kom trenutku iznosimo detalje. Ako imamo istragu koja u tom trenutku traje, da li je bilo moguće da građane obaveštavamo o toku iste ili da se to uradi po završetku? - upitao je ministar.

- Prilikom pregleda lica koje je vozilo sa svetlosnom i zvučnom signalizacijom iako nema nikakve veze sa policijom, to lice je zaustavljeno. Prilikom pretresa, kod Koluvije Predraga je pronađena falsifikovana legitimacija MUP-a kojom se lažno predstavljao, a izdata je 2009. godine. Srećom policajci su dobrom akcijom to prozreli, zaplenili i uhapsili ova lica i već 13. novembra ove godine obavešten je tužilac koji je naložio i pretres stana. Nakon toga je vršen pretres Jovanjice i tom prilikom je pronađena laboratorija marihuane - rekao je Stefanović.

Pročtiajte još - Šapčanka uhvaćena dok je pokušavala da oda poverljivu informaciju: Zapisničarka "pala" pre odavanja tajne, BIA mesecima pratila svaki njen telefonski razgovor

Rekao je da su pojedinci iskoristili ovaj slučaj kako bi uputili niz lažnih optužbi, kako bi se dobra akcija policije prikazala u lošem svetlu.

- Potpuna je izmišljotina da je jedan od uhapšenih zvao brata predsednika Srbije, Andreja Vučića - rekao je on.