Stanovnik Naurua postao hit na Instagramu zbog Srba: Imao 40 pratilaca, sada ima više od 40 hiljada

NovostiOnline

28. 11. 2019. u 16:57

Становник Науруа постао хит на Инстаграму због Срба: Имао 40 пратилаца, сада има више од 40 хиљада

Foto Instagram

Sve je počelo pre nekoliko dana, kad je Nauru, ostrvska državica u Tihom okeanu nedaleko od ekvatora, povukla priznanje nezavisnosti Kosova
Anou Debao, stanovnik države Nauru koja je povukla priznanje Kosova, verovatno se šokirao kad je u kratkom roku na Instagramu dobio više pratilaca nego što njegova zemlja ima stanovnika, a svi dolaze iz Srbije.

Sve je počelo pre nekoliko dana, kad je Nauru, ostrvska državica u Tihom okeanu nedaleko od ekvatora, povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

Nakon toga je šaljiva stranica "Negujmo srbski", koju prati 418.000 ljudi, podelila profil osobe nasumično izabrane iz Narua, Anoua Debaoa, i pozvala ljude da ga prate.

- Ovo je Anou Debao, stanovnik Republike Nauru i ima 36 pratilaca. Dali Anou more dima folovera više nego njegova država stanovnika? Napravimo naj većeg nauranskog influensera odnjega - glasio je tekst koji su objavili iz šale.

Šala ili ne, ali je Anou dva sata nakon jučerašnje objave imao 14.500 pratilaca, a taj broj je narastao na 41.000. Prema popisu stanovništva iz 2017., Nauru ima 13.649 stanovnika.

Ekipa koja stoji iza stranice Negujmo srbski stupila je u kontakt s Anouom, koji je priznao da ga je ova nagla popularnost prilično zbunila.

Foto printskrin Instagram

- Moram reći da sam zbunjen i sretan u isto vreme zbog praćenja mog malog profila. Koliko sam se informisao, verujem da je do ovog interesa došlo zbog toga što je moja država nedavno utvrdila da je Kosovo Srbija. Kao Nauruanac, moram se složiti s odlukom moje zemlje. Cenim što ste uložili trud u prepoznavanje ljudi Naurua - napisao je.

Anou na Instagramu ima objavljene samo tri fotografije, a ispod sve tri skupio se zavidan broj komentara na srpskom jeziku.(telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

raca

29.11.2019. 07:16

Jesi ti iz Narua ali si veći srbin od Milion srba koji pljuju po svojoj srbiji,bravo majstore od mene desetka