Agonija završena: Radniku Aleksandru Dronjku libijske vlasti vratile pasoš

D.B.M.

27. 11. 2019. u 13:26

Агонија завршена: Раднику Александру Дроњку либијске власти вратиле пасош

Aleksandar Dronjak - Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Dronjak, radnik koji je boravio u kampu za strance jer su mu libijske vlasti oduzele pasoš, pohvalio se na Fejsbuku da je dobio dokumenta nazad

"HVALA svima, svim ljudima. Svi ste vi pobednici. Večeras je Aco dobio svoj pasoš, dobio je novu šansu da se vrati svojoj kući. Nadam se da ću doći 9. januara na slavu Sveti Stefan. Idemo svi zajedno, idemo dalje."

Uz svoju fotografiju sa pasošem u ruci ovo je preksinoć napisao Aleksandar Dronjak na svom Fejsbuk profilu. Agonija ovog radnika iz Smederava, koji je u avgustu otišao u Libiju zbog posla, po svemu sudeći, uskoro će biti završena. Njemu su libijske vlasti oduzele pasoš, u međuvremenu mu je istekla viza, a on je već nekoliko meseci u kampu za strance, u gradu Ras Lanuf, na istočnoj obali.

Kako nam je ranije objasnio Dejan Simjanović, direktor srpskog ogranka preduzeća Petrolcomet, Dronjak je sam izazvao dramu koju preživljava u Libiji. On je tamo otišao da radi za libijski ogranak ove firme, u međuvremenu je odlučio da promeni preduzeće, ali strogi zakoni ove zemlje to ne dopuštaju. Dronjak je uz to, kazao je Simjanović, napravio prekršaj na aerodromu u Tripoliju, pa je zadržan u Libiji i ne može da se vrati u Srbiju.

Pročitajte još: Sam sebi napravio nevolju? Šta se krije iza drame Aleksandra Dronjka, Srbina zadržanog u Libiji

Dronjak, međutim, tvrdi da ne bi imao problem sa putnom ispravom da je njegov poslodavac platio 2.000 dolara imigracionoj službi.

- Sve bi bilo u redu da je Petrolcomet hteo da plati 2.000 dolara kako bi mi, kao njihovom radniku pod ugovorom, vratili putnu ispravu - kazao nam je Dronjak.

- Da sam imao taj novac, ja bih platio. Ali, duguju mi tri plate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

pera pacavra

27.11.2019. 14:05

Ako biste bili ljubazni:Koja od "Vlasti" u Libiji?Zlu ne trebalo,ako se jos nekom desi,lepo je znati...

Nebojša

28.11.2019. 08:43

Ništa novo! U Libiji je sasvim uobičajena praksa da strancima koji tamo rade oduzimaju pasoše, kako bi ih ucenjivali i eksploatisali.Ništa novo!