Došlo je vreme da se i mi vratimo kući, Otadžbini. Biće to prvi put u istoriji da u Srbiji istovremeno žive tri generacije Karađorđevića: Dirljiv status princa Filipa posvećen ocu i porodici (FOTO)

Novosti Online

utorak, 19. 11. 2019. u 12:20

Дошло је време да се и ми вратимо кући, Отаџбини. Биће то први пут у историји да у Србији истовремено живе три генерације Карађорђевића: Дирљив статус принца Филипа посвећен оцу и породици (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

Želju da živi tamo odakle je poreklom, pokazao i jedan od sinova princa Aleksandra i brazilske princeze Marije de Glorie
VEKOVNO stradanje i patnju Srba sa narodom je delila i naša kraljevska porodica, koji su, umesto u zemlji kojoj pripadaju, živeli i odrastali u inostranstvu. Decenijama unazad članovi loze Karađorđevića vraćaju se korenima. Želju da pripada tamo odakle je poreklom, pokazao i jedan od sinova princa Aleksandra i brazilske princeze Marije de Glorie, Filip.

Na Fejsbuku Filip Karađorđević ima zajednički profil sa suprugom Danicom. Tamo je objavio fotografiju sa ocem Aleksandrom i sinom Stefanom, uz komentar koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

- Znam da neki od vas i ne misle sve najbolje o mom ocu, ali siguran sam da bi bilo drugačije kada bi imali priliku da upoznate njegovu dušu i njegovo srce. Imao je veoma teško detinjstvo, rođen je i odrastao u izbeglištvu ali se vratio svojoj Otadžbini i u nju vratio i na Oplencu sahranio posmrtne ostatke svojih predaka koji su umirali u izgnanstvu. Time je ispunio zavet svog pradede kralja Petra I. Dočekao je moj otac i da mu se unuk rodi u Beogradu i tako postao prvi Karađorđević koji je dočekao da vidi svoje unuče. Uskoro će moj otac dočekati i da mu unuk živi u Srbiji, da u Otadžbini odrasta i školuje se. Biće to prvi put u istoriji da u Srbiji istovremeno žive tri generacije Karađorđevića. To je delo mog oca. I hvala mu na tome. Došlo je vreme da se i mi vratimo kući, u našu Srbiju - poručio je Filip.

PROČITAJTE JOŠ - Filip i Danica Karađorđević: Želja nam je da živimo u Srbiji (FOTO)

Inače princ Filip i vizuelna umetnica Danica Marinković, ćerka slikara Milana Cileta Marinkovića, venčali su se 7. oktobra 2017. godine u Sabornoj crkvi u Beogradu. Danica se porodila 25. februara sledeće godine. Par je dobio sina kome je dao ime Stefan.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Hisar

19.11.2019. 13:01

Svaki povratnik je dobrodošao,pa i loza Karadjordjeva,samo zaboravite na narodnu ili državnu apanažu.

stevo

19.11.2019. 13:35

Blago njemu sve mu je rešeno.Šteta što nemamo više Karađorđevića valjda bi manje bilo siročića.Deda će valjda unuka naučiti govoriti Srpski i ćiriličnom pismu.Ali dobro nisu oni krivi.

Niko

19.11.2019. 13:52

A jel barem neko od njih srpski maternji jezik, ili jos uvek prave sramotu... tesko je to kada ti je maternji engleski... A jos teze je to sto moras da zivis sa saznanjem da su narodno zlato nestali iz zemlje, pokradeni od strane vase porodice

Nikola U.

19.11.2019. 14:03

Nisam upoznat ni sa jednim primerom u istoriji (osim Srbije) da je jedan kralj svojim pogrešnim idejama toliko razvalio zemlju i narod kojima je vladao. Pomenuta gospoda su njegovi potomci i morali bi mnogo bolje da se potrude kako većini Srba koji znaju istiriju ne bi bilo muka na pomen Karađorđevića.

Bibliotekar

19.11.2019. 14:24

Da se vratite kući? Ostavili ste narod na cedilu i dali podršku Brozu. Možda u Zagrebu dobijete nešto.

Srboljub

20.11.2019. 10:18

Koliko čitam, od kada ne vladaju, odlično im ide. Samo tako nastavite i da se zaposlite, a ne da vas rani naša sirotinja.