Svečana akademija povodom slave Novog Sada (FOTO)

Z. Grumić

15. 11. 2019. u 22:40

Свечана академија поводом славе Новог Сада (ФОТО)

Foto: Z. Grumić

Prigodnu besedu održao je episkop bački Irinej
POVODOM slave Novog Sada Đurđica večeras je u Pozorištu mladih, u prisustvu mnogobrojnih gostiju održana svečana akademija, koju je pripremila Crkvena opština novosadska.

Prigodnu besedu održao je episkop bački Irinej, a gradonačelnik Miloš Vučević je, čestitajući Novosađanima sutrašnji slavu, Obnavljanje hrama Svetog velikomučenika Georgija, rekao da će praznik i sutra u Gradskoj kući biti obeležen po tradiciji na pristojan i skroman način.

- Mislim da ćemo imati goste iz gradova omladinskih prestonica Evrope koji su stigli u Novi Sad kako bi pospešili saradnju na tom polju. Oni će imati priliku da vide kako se kod nas obeležava slava, jer je to specifičnost našeg naroda i naše crkve. Suština je da se ništa ne nameće, na slavu nam dolaze kako pravoslavni, tako i katolici i protesta ti, pripadnici islamske veroispovesti i jevrejske zajednice. Dolaze kao prijatelji, jer je naša raznolikost naše bogatstvo, naglasio je Vučević.U programu svečane akademije učestvovali su Hor Sveti Jovan Damaskin, Dečiji hor Crkvene opštine, Hor Sveti Stefan Dečanski i KUD "Božidar Micić" iz Velike Hoče.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije