Rektorka Ivanka Popović izjavila je da treba sačekati 22. novembar da Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu donese konačnu odluku o doktoratu Siniše Malog, da su univerzitet i akademska zajednica dužni da poštuju tu odluku, kakva god bude bila, i da želi da veruje da će time biti stavljena tačka na to pitanje.

Rektorka je danas, na pitanje novinara da li će Malog promovisati u doktora nauka ukoliko Odbor kaže da doktorat nije plagijat, rekla da je to, prema proceduti, obaveza:

"Mi smo dužni da poštujemo odluku stručnog tela univerziteta. Takva je procedura", rekla je Popović novinarima u Rektoratu.

Navela je da je juče održana konsultativna sednica Odbora za profesionalnu etiku na kojoj je "kontatovano stanje, koju dokumentaciju poseduje Odbor, šta još mora da se sačeka da bi mogli da donesu konačno rešenje".

PROČITAJTE JOŠ - Mali: Sve je politika, najvažnije je da doktorat nije plagijat

"Konačno rešenje se donosi na osnovu celokupne dokumentaciju koju imaju od početka do kraja. Kako mi je rečeno od strane pravnika, odluka koja bude doneta do 22. novembra je konačna i želim da verujem da je to kraj", rekla je Popović.

Dodala je da nije dobro da se prejudicira "šta će ko da radi u kojoj situaciji".

"Nema potrebe da pravimo određenu tenziju, da ne bi to bilo interpretirano kao vid pritiska na bilo koga", rekla je Popović.

PROČITAJTE JOŠ - Nastavno-naučno veće FON: Doktorat Siniše Malog nije plagijat

U rektoratu su, naime, bili i studenati iz udruženja "1 od 5 miliona", koji su rekli da će sačekati konačnu odluku Odbora za profesionalnu etiku UB, a ako ne bude onakva kakvu oni očekuju, da će ponovo blokirati Rektorat.

Studenti su izrazili nezadovoljstvo što je Rektorat angažovao novo, profesionalno obezbeđenja.