NAMERA NATO, od početka bombardovanja naše zemlje 1999, u stvari je bila da preko zverskih ubijanja civila, bacanja bombi na zgrade, bolnice,vozove, autobuse, slomi otpor naše vojske. Nisu to bile nikakve, kako su ih oni nazivali, kolateralne štete. Mi smo zato i pristali na njihov ultimatum, kako bismo sprečili dalja zverstva i ratne zločine nad decom,ženama, starcima. Vojnički smo mogli još da izdržimo, ali oni i nisu nameravali da ratuju sa vojskom, nego sa civilima i da ruše infrastrukturu, da "sruše" naš hrabri otpor.

Pročitajte još - Dragoljub Ojdanić u Beogradu: Savest mi je čista

Ovako, za "Novosti", general armije Dragoljub Ojdanić, počinje priču o nacionalnoj drami koja se odigravala juna 1999, kada je Beograd posle tromesečnog bombardovanja, pristao na uslove "primirja" sa NATO. General Ojdanić, tokom agresije NATO načelnik Generalštaba, nerado govori za novine. Vrata njegovog doma "otvorio" nam je ruski general Leonid Gregorijevič Ivašov, koji u nedavno objavljenoj knjizi, "Skok na Slatinu", priča i o izdaji glavnog ruskog pregovarača, Viktora Černomirdina, tokom razgovora o uspostavljanju mira nakon NATO agresije.

* Ahtisari 3. juna 1999. zapretio - "sravnićemo Beograd"!

* Zbog Černomirdinove prevare, general Ivašov plakao kao kiša

* U haškoj ćeliji me dva sata držali nagog, hteli su da me ponize

* Rizikovao sam dodatnu kaznu odlaskom na sahranu Miloševića


Celu ispovest nekadašnjeg prvog čoveka naše vojske pročitajte u nedelju, 3. novembra, u nedeljnom izdanju "Večernjih novosti".