Ministar Lončar: Krivična za napad na medicinare

B. R.

31. 10. 2019. u 06:40

Министар Лончар: Кривична за напад на медицинаре

Zlatibor Lončar,foto Tanjug

Potrebno je da se po hitnom postupku izmeni Zakon kako bi svaki napad na medicinske radnike odmah podlegao krivičnoj prijavi

POTREBNO je da se po hitnom postupku izmeni Zakon kako bi svaki napad na medicinske radnike odmah podlegao krivičnoj prijavi, rekao je u sredu ministar zdravlja Zlatibor Lončar na sastanku sa četiri zdravstvene radnice, koje su u poslednje vreme doživele fizički ili verbalni napad na svojim radnim mestima.


PROČITAJTE JOŠ - Napad u KC Niš prevršio meru: Medicinar priča kako je “zaradio” pesnicu, uprava traži izmenu zakona 

Kod ministra Lončara bile su Ivana Stojković i Biljana Tonić iz KC Niš, Mariana Vignjević iz KC Novi Sad i Ana Mladenović, zaposlena u DZ Svilajnac.

- Svaki ovakav napad na lekare i medicinske radnike koji predano i savesno obavljaju svoj posao, nanosi veliku štetu čitavom zdravstvenom sistemu, odnosno svima nama. Stoga je neophodno da kao društvo reagujemo, uvek adekvatno osudimo ovakve incidente i stanemo u zaštitu zdravstvenih radnika - poručio je ministar Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Goran

31.10.2019. 07:41

Bahati su i neusluzni svi od med sestre do hirurga retki su izuzeci. Skoro svaki put kad odveden dete vidim 2 ili 3 slučaja i to u jednom hodniku koji bi trebali da budu plavi od batina. Tako da krivična ok ali i krivična za bahato ponašanje medicinara a za nesavestan rad oduzimanje licence. Ali toga neće biti jer u ovoj zemlji sve je sušta suprotnost svi lopovi su zaštićeni ko beli medvedi ili se radi na tome...

драгана

31.10.2019. 12:59

Kada će napad na profesore,od strane učenika i njihovih roditelja,biti tretiran kao napad na službeni lice?

Miso.Pec

31.10.2019. 14:14

Slažem se da svi oni koji napadnu medicinare treba da odgovaraju kao i svi oni medicinari koji su decenijama krali od majki bebe i prodavali ih.