INSTITUT za javno Srbije, tradicionalnim programom "Batutovi dani", čija je centralna tema ovoga puta imunizacija, započeo je u utorak aktivnosti kojima obeležava 95 godina postojanja i 100 godina od osnivanja Stalne epidemijske komisije.

Stručni skup, na kome je istaknut veliki uticaj Instituta "Dr Milan Jovanović Batut" na podizanju svesti nacije o zdravlju, otvorio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

- "Batutov" stalni doprinos su podaci koje prikuplja i obrađuje, a na osnovu kojih se baziraju odluke i politika koja utiče na sve aspekte zdravstvenog sistema - naveo je ministar Lončar.

U svečanom delu programa uručene su plakete za doprinos zdravlju u Srbiji ministru Lončaru, dekanu Medicinskog fakulteta u Beogradu Nebojši Laliću, šefu Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju Doritu Nicanu i supruzi predsednika Srbije Tamari Vučić.


PROČITAJTE JOŠ - ZA VEĆA PRAVA DECE: Tamara Vučić sa suprugom predsednika Paragvaja


Direktorka "Batuta" Verica Jovanović podsetila je da ustanova na čijem je čelu, zajedno sa 24 okružna zavoda, ima vodeću ulogu u sistemu javnog zdravlja u Srbiji.