U tekstu "Rat u jevrejskoj zajednici: Besni na Srbiju, a vraća im 65 miliona evra", objavljenom u "Večernjim novostima" 19. oktobra, Strahinja Sekulić, direktor Agencije za restituciju, kaže: "Ne možemo nečije privatne, lukrativne i korupcionaške interese da podredimo državi i snizimo standarde koje Srbija ima".

Pročitajte još: Rat u jevrejskoj zajednici: Besni na Srbiju, a vraća im 65 miliona evra

Savez jevrejskih opština Srbije (SJOS) već duže vreme ukazuje na zloupotrebu sredstava koje država uplaćuje, o čemu postoji izveštaj Vladinog Odbora za nadzor, u kojem se za zloupotrebe zakonskih ovlašćenja imenuje smenjeni predsednik JOB-a Danilo Medić. G. Sekulić takođe ukazuje na kršenje Zakona od g. Medića u pismu gradonačelniku Beograda prof. dr Zoranu Radojičiću, u kojem ga obaveštava o nepravilnostima povodom Javnog poziva i Oglasa za prikupljanje ponuda koje je JOB raspisala za zajedničku izgradnju stambeno-poslovnog objekta na adresama Južni bulevar 180 i Studentski trg br. 11. G. Sekulić zaključuje: "Smatramo da svojim postupanjem JOB ne samo da krši Zakon o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtava Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika, već i na nezakonit način pokušava da raspolaže javnom svojinom Grada Beograda, stvarajući stanje pravne nesigurnosti kako za eventualne naslednike predmetne imovine, tako i za potencijalne investitore."

Zakon o crkvama i verskim zajednicama je jasan. Autonomno pravo crkava i verskih zajednica je da odlučuju ko će biti njihov predvodnik, tj. predsednik, a država samo upisuje u registar. Neupisivanjem novog predsednika g. Aleksandra Jinkera država se, nažalost, umešala. Jevrejska zajednica očekuje upis g. Aleksandra Jinkera.