NAUČNICI BUDUĆNOSTI: Novi uspesi naših talentovanih učenika u Moskvi

NovostiOnline

17. 10. 2019. u 21:20

НАУЧНИЦИ БУДУЋНОСТИ: Нови успеси наших талентованих ученика у Москви
Talentovani učenici iz Regionalnog centra Beograd 2, postigli su zapažen uspeh na Sveruskom festivalu nauke u konkurenciji 15.000 učesnika
Talentovani učenici iz Regionalnog centra Beograd 2, postigli su zapažen uspeh na Sveruskom festivalu nauke, koji je najveća manifestacija te vrste u svetu. Ove godine takmičilo se 15.000 učesnika, a sajam je posetilo dva miliona ljudi.

Na Međunarodnom takmičenju istraživačkih radova „Naučnici budućnosti“ u veoma jakoj konkurenciji preko 800 istraživačkih radova, nagrade su osvojili: Sara Milošević, sa radom iz Inženjeringa, rangirana kao četvrti najbolji rad u toj kategoriji, Ognjen Srzentić, sa radom iz životne sredine, dobitnik je specijalne diplome za istraživački rad, za ideju i primenu u edukaciji tinejdžera o problemima životne sredine, Filip Koldžić, sa radom iz Hemije je dobitnik specijalne diplome za istraživački rad, za mogućnost primene istog u praksi. Filip je takođe dobitnik nagrade specijalnog žirija koji su sačinjavali predstavnici velikih kompanija.

PROČITAJTE JOŠ - Mladi naučnici Regionalnog centra za talente nam doneli 92 medalje!

Ovaj međunarodni Festival nauke uključuju ne samo vodeće univerzitete, istraživačke institucije, opservatorije i muzeje nauke u zemlji, već i poslovne i umetničke centre.

Međunarodno takmičenje istraživačkih radova „Naučnici budućnosti“ održava se u okviru sveruskog festivala nauke, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i visokog obrazovanja Rusike Federacije a uzpodršku Ministarstva obrazovanja Ruske Federacije, Moskovskog državnog univerziteta, Univerziteta Lomonosov, Ruske akademije nauka i Grada Moskve.

PROČITAJTE JOŠ - Šarčević primio dobitnike nagrada na turniru u Moskvi

Svrha ovog takmičenja je podržati nadarenu decu, razvoj interesovanja mladih za izučavanje nauke, stvaranje uslova za razvoj učenika. Takmičenje promoviše širenje i popularizaciju naučnih saznanja i poboljšava pedagošku veštinu nastavnika.

U okviru takmičenja „Naučnici budućnosti“ zastupljene su sledeće kategorije fizika; astronomija; matematika; hemija; biologija i nauke o životu; programiranje; geologija i nauke o Zemlji; inženjering; nosiva elektronika, elektronski uređaji, Internet, 3D modeliranje.

Polaznici Regionalnog centra za talente Beograd 2, prestavili su svoje istraživačke radove, razmenili iskustva sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja: Takođe omogućeno im je da prošire stečena znanja iz oblasti za koju pokazuju interesovanje, razmene informacije, upoznaju se sa novitetima u nauci ....

Pet polaznika Centra učestvovalo je u takmičenju istraživačkih radova„Naučnici budućnosti“: Filip Koldžić, učenik Matematičke gimanzije sa istraživačkim radom iz Hemije, (Application of Laser-Induced Breakdown Spectroscopy for Estimating Hardness of Alloys: A Novel Approach with TEA CO2 Laser), Sara Milošević, učenica gimnazije u Inđiji sa istraživačkim radom iz Inženjeringa, (Thickness dependent physics in specific organic polymer solar cell), Valerija Rankić, učenica gimnazije u Lazarevcu sa istraživačkim radom iz Informatike, (Managing ferrofluids with voice commands), Ognjen Srzentić, učenik OŠ „Ruđer Bošković“ sa istraživačkim radom iz životne sredine, (Raising ecological awareness among teenagers of endangered species with specific emphasis on griffon vulture) i Iva Đondović, učenica Matematičke gimnazije, sa istraživačkim radom iz Matematike (Distribution of space R3 by chain circuits and one right).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije