Vojska Srbije uvek ide na pobedu: Vulin obišao sportiste na pripremama za Svetske vojne igre

Tanjug

14. 10. 2019. u 17:10

Војска Србије увек иде на победу: Вулин обишао спортисте на припремама за Светске војне игре

Foto: Ministarstvo odbrane

Potpukovnik Nenad Milosavljević, maratonac, imaće čast da na otvaranju predstojećeg takmičenja nosi srpsku trobojku
Nikada Vojska Srbije nije išla s većom niti spremnijom delegacijom na svetsko vojno prvenstvo i bez obzira što ćemo biti u konkurenciji najvećih armija sveta koje mobilišu svoje pripadnike, ali i najveće šampione u svojim zemljama očekuje da ćemo se na prestižnom takmičenju okititi brojnim medaljama, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je danas u sportskom centru Vojne akademije obišao završne pripreme ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koje će od 18. do 27. oktobra učestvovati na 7. Svetskim vojnim igrama u Kini.

Tokom razgovora sa strelcima, triatloncima i takmičarima u borilačkim sportovima - džudsitima, rvačima, tekvondistima i bokserima, ministar odbrane je želeo da čuje njihove utiske o toku priprema i uslovima koji su im obezbeđeni za trening, ali i o ambicijama, za koje je rekao da su, kad je reč o Vojsci Srbije - uvek pobedničke.

"Nama je velika čast što će uniforme Vojske Srbije nositi jedan Ćulum ili Kukolj, baš kao i Tijana Bogdanović, Nemeš, dakle zaista najbolji u našoj zemlji. Tu su i sjajni strelci Arunović i Grgić. Očekujemo da će svi oni značajno doprineti da Vojska Srbije bude još poštovanija. Svi oni koji svoju budućnost vežu za Vojsku Srbije imaće prilike da se bave sportom, da se takmiče i da zastupaju svoju zemlju", kazao k Vulin.

On je poručio da će će svi sportisti koji će nositi uniformu Vojske Srbije dati sve od sebe, te da "više od toga niko ne može da traži od njih, ali da je manje od toga apsolutno neprihvatljivo, jer Vojska Srbije uvek ide na pobedu".

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, nakon što je takmičarima poželeo puno uspeha na takmičenju, istakao je da je ta organizacija u potpunosti stala iza priprema sportista.

On je pomenuo izvanrednu saradnju Saveza i Ministarstva i naglasio da su deo sportske ekipe vojske i braća Nemeš, Kukolj, Andrea Arsović i drugi vrhunski sportisti.

Potpukovnik Nenad Milosavljević, maratonac, koji iza sebe već ima sjajne rezultate, imaće tu čast da na otvaranju predstojećeg takmičenja nosi srpsku trobojku.

Foto: Ministarstvo odbrane


To će za njega, kako je rekao, biti veliko zadovoljstvo i čast, ali i svojevrsna kruna sportske karijere unutar profesionalne vojne službe koja traje 25 godina.

Mihail Dudaš, najpoznatiji srpski desetobojac, koji će na Svetskom prvenstvu učestvovati u disciplinama skok u dalj i 110 metara s preponama ( jer desetoboj nije zvanična vojna disciplina) istakao je da je optimista uoči početka takmičenja.

"Neće biti lako, ali na nama je da damo maksimum, ono najviše što možemo, i da se borimo za našu zemlju onako kako bi se borili na svojim takmičenjima u individualnoj konkurenciji, sa jednim dodatnim motivom - da predstavljamo Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije", kazao je Dudaš.

Foto: Ministarstvo odbrane


Brigadni general Siniša Radović, direktor kancelarije Republike Srbije pri CISM, poželeo je u ime te organizacije svim sportistima puno uspeha na predstojećem takmičenju, uz posebnu zahvalnost ministru odbrane Aleksandru Vulinu, rektoru Univerziteta odbrane i načelniku Vojne akademije, na podršci zahvaljujući kojoj su pripreme za prestižno sportsko takmičenje protekle veoma uspešno.

Srbija je dugogodišnja članica Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM) koje organizuje predstojeće 7. Svetske vojne igre u gradu Vuhanu, u Kini, u periodu od 18. do 27. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije