I Despot je, kao i leptiri, živeo kratko: Teška bolest je bila jača, sahranjen dečak leptir”. Više ga ništa neće boleti...

Novosti Online

13. 10. 2019. u 16:40

И Деспот је, као и лептири, живео кратко: Тешка болест је била јача, сахрањен дечак лептир”. Више га ништа неће болети...

Despotovo detinjstvo prošlo je u bolu i patnji, Foto Fejsbuk

Na groblju nikada više dece i odraslih. Svi u crnini, uplakani
BAJINA Bašta se u subotu oprostila od Despota Lazića. Dvanaestogdišnji dečak leptir”, koji se godinama patio bolujući od teške bolesti, sklopio je oči i odleteo anđelima. Da više nikada to malo namučeno biće ne oseti bol, patnju, i tugu.

Kažu da na groblju u Bajinoj Bašti nikada nije bilo više ni dece ni odraslih. Svi u crnini, uplakani.

- Ima simbolike između leptira i našeg Despota. Leptir živi jedan dan i Despot je živeo kratko. I leptir i Despot i sva deca su ukras sveta - čulo se nad odrom dečaka.

Na Despotovom odru juče je stajao dres Partizana i fudbalska lopta ovog kluba. Voleo je dečak crno-bele boje. Dres je dobio leta 2015. na utakmici Partizan - Steaua.

Majka Sofija, otac Aleksandar i brat Boris, junački su se, kao i svih proteklih 12 godina tokom kojih su se brinuli o Despotu, držali nad kovčegom. Majčinski jecaji, očinske suze, bratov prazan pogled u detinjstvo koje će pamtiti po Despotovim patnjama, prizor dece koje plaču za drugom, kidao je dušu.

PROČITAJTE JOŠ - Preminuo Despot Lazić: "Dečak leptir", koji je digao Srbiju na noge, izgubio najvažniju bitku

Pamti Sofija i nikada neće zaboraviti poslednje reči koje je Despot izgovorio pre nego što je izgubio svest.

- Mama, znam da je došao kraj. Ne bojim se smrti. Želim samo da me pustite da odem, nemam snage da se mučim više. Pozdravi sve - šapuno joj je sin pre nego što je zaspao da se više nikada ne probudi.

Despot je od rođenja bolovao od bulozne epidermolize, teške, retke i neizlečive bolesti kože kod nas znane kao "deca leptiri". Hrabri dečak koji je ostao željan igranja, druženja, dečjih zadovoljstava i nestašluka, roditeljskog milovanja i zagrljaja. Svuda gde majka i otac mogu da maze dete, po celom telu, njemu su bile bolne i krvare rane, osetljive i na najmanji dodir.

PROČITAJTE JOŠ - “Koliko još da čekam? Ako ima leka, donesite mi, ja ovako više ne mogu”: Dečak leptir je za života prolazio kroz strašne muke

Bolest kože izazvala je slabljenje dečakovog srca zbog čega je danima bio bez svesti. Dva puta su u petak lekari reanimirali Despota, treći put nije bilo pomoći. Namučeno srce stalo je zauvek u petak veče u Institutu za majku i dete u Beogradu.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

MatijaBG

13.10.2019. 17:05

Mama, znam da je došao kraj. Ne bojim se smrti. Želim samo da me pustite da odem, nemam snage da se mučim više. Pozdravi sve - šapuno JE...mirno spavaj anđeosko dete, prelepih očiju!

Znalac

13.10.2019. 19:27

Mili Andjele, mirno spavaj. Cuvaju te roditelji i brat u mislima. Duboko saucesce porodici!

Neša

14.10.2019. 08:46

Od Partizana dobio dres?!? Pa što mu gospoda iz kluba ne uplatiše sredstva za lečenjekada se predstavljaju kao humani?Dali mu dres?!! Što se ne odrekoše svojih roleksa ili malog dela ogromnih plata za rad dečijeg života?