Komentar: Fudbal i druge „igre“

Slađana MATIĆ

11. 10. 2019. u 12:09

Коментар: Фудбал и друге „игре“

Slađana Matić

Iritirani što im se ta kosovska nezavisnost ne ostvaruje kako su zamislili, prištinske vlasti udarile su na fudbalere i rukometaše. Izgubili su kompas, njima je sport samo oruđe za zaokruživanje „suvereniteta“

KADA "državu" stvaraš silom, ne libiš se da raspališ ni po sportistima. Upravo do te tačke pucanja stigli su prištinski vlastodršci. Poslavši specijalce ROSU da čekaju Zvezdine fudbalere na administrativnom prelazu Jarinje, sasuli su "rafale" u sportska nadmetanja i zabranili odigravanje utakmica na severnom delu Kosmeta, gde većinski žive Srbi.

Istog dana isti scenario servirali su i rukometašima Toplice iz Prokuplja, ne dozvolivši im da uđu na KiM i odigraju utakmicu sa Mokrom Gorom u Zubinom Potoku. Iritirani što im se ta kosovska nezavisnost ne ostvaruje kako su zamislili, udarili su na fudbalere i rukometaše. Izgubili su kompas, pa misle da se "demokratski" eldorado u narko-državi gradi tako što Srbima ne daš da gledaju mečeve, da navijaju za svoje.


PROČITAJTE JOŠ:
SPECIJALCI IMALI NAREDBU DA HAPSE: Dugim cevima na igrače Zvezde?!

A, puna su Tačiju i družini usta bila sporta, kada su kao tzv. Kosovo aplicirali u razne međunarodne organizacije. Kao ključne argumente potezali su upravo to da ne treba mešati politiku sa sportom, da njihovoj deci i omladini treba dati mogućnost da se takmiče sa drugima. Sada su još jednom pokazali svoje lice, koje Srbi već decenijama gledaju. Kad srpska omladina treba da se takmiči, onda vrlo lako umešaju politiku u sport. Raniji argumenti prestaju da važe, a na administrativne prelaze šalju naoružane policijske specijalce da podižu gvozdene zavese između Srba i Srba.

Ovo je očigledan dokaz da je za kosovske Albance i fudbalska lopta jedno od oruđa za zaokruživanje "suvereniteta" lažne države, kojoj je prostor severno od Ibra već dve decenije trn u oku. No, igraće Srbi na Kosovu fudbal i dalje i navijaće za srpske klubove. Na nama je da za koji dan nadigramo Albance u Interpolu. A oni neka se i dalje igraju u dubokom ofsajdu svojih zabluda i licemerja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije