Ružić: Još 1.272 inspektora biće zaposlena u naredne tri godine

Tanjug

sreda, 09. 10. 2019. u 16:15

Ружић: Још 1.272 инспектора биће запослена у наредне три године

Foto Tanjug

U naredne tri godine biće zaposlena 1.272 nova inspektora na teritoriji Srbije, a prvi korak ka ostvarenju tog cilja bio je Akcioni plan, koji je u avgustu usvojila Vlada Srbije, izjavio je ministar Branko Ružić
Naredne tri godine biće zaposlena 1.272 nova inspektora na teritoriji Srbije, a prvi korak ka ostvarenju tog cilja bio je Akcioni plan, koji je u avgustu usvojila Vlada Srbije, izjavio je danas ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

On je tokom posete Zrenjaninu razgovarao s predstavnicima lokalne samouprave o zakonima o inspekcijskom nadzoru i o teritorijalnoj organizaciji i stručnom usavršavanju u javnoj upravu, kojim je sada omogućeno da se stručno usavršavaju i službenici u jedinicama lokalne samourpave.

Ružić je rekao i da u Srednjebanatskom okrugu nedostaje 21 inspektor, u Vojvodini 213 inspektora, ocenivši da inspektori nikad ne mogu biti trošak u budžetu, s obzirom da obezbeđuju priliv novca u budžet.

PROČITAJTE JOŠ - MREŽA INSPEKTORA: Hitno pronaći napadača na kolegu iz Prokuplja

"Radimo na preventivi, nismo više toliko rigidni, inspektori su tu da kontrolišu da li je hrana ispravna, da li neko vrši finansijske malverzacije i sve drugo što je u njihovoj nadležnosti, a što omogućava normalno funkcionisanje u svim sferama društva. Zato su oni neophodni i nikad ne mogu biti trošak za budžet, već upravo suprotno", rekao je Ružić.

Tema sastanka bio je i Zakon o teritorijalnoj organizaciji, o kojem je završena javna rasprava, a koji će omogućiti da nazivi naselja budu precizno definisani, kao i nazivi katastarskih opština, uopšte naseljenih mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Jovan

09.10.2019. 21:34

Mislite 1272 rodjaka, kumova i stranackih kolega bice zaposleno kao inspektori naredne godine?