DRUŠTVENO odgovorna kompanija "Novosti", uoči svog 66. rođendana, poklanja! Dopisništvo našeg lista u Novom Sadu darivalo je Svratište za decu u tom gradu, u kojem svakodnevno boravi oko 50 dečaka i devojčica.


Zbog preseljenja na novu adresu i u druge prostorije, preostali su ormani, stolice, komode, stolovi i police, i taj nameštaj je doniran Svratištu na Bulevaru oslobođenja 39.


Obradovani poklonom, stariji korisnici usluga Svratišta, zajedno sa koordinatorom Milošem Rajčom, prionuli su na posao i sami demontirali police, kako bi ih lakše preneli.


- Zaista smo radosni zbog iznenadnog poklona, hvala "Novostima" - kazao je Rajč, dodajući da će svaki komad nameštaja biti iskorišćen. - Svaki poklon Svratištu je dobrodošao. Sada ćemo imati police za knjige, više stolica i ormana za odlaganje raznih stvari.

Foto D.Dozet

Cilj rada Svratišta je da spreči negativne posledice koje deca trpe zbog načina života na koji su prinuđena. Ovde dobijaju tri obroka, imaju uslove za održavanje higijene, mogu da dobiju čistu odeću i obuću, a organizuju se različite edukativne, kreativne i sportske aktivnosti. Dobijaju psihosocijalnu podršku, kao i obuku za sticanje osnovnih životnih veština.

Svratištu je svaka pomoć uvek dobrodošla, a najviše im nedostaju garderoba, obuća i školski pribor.