Sprema se kolektivna tužba protiv Krio sejva: Traže odštetu za matične ćelije

A. V.

07. 10. 2019. u 09:02

Спрема се колективна тужба против Крио сејва: Траже одштету за матичне ћелије
Oštećene porodice pokrenuće kolektivnu tužbu protiv kompanije „Krio sejv“ pred švajcarskim sudom. Osnovaće udruženje koje će pred švajcarskim organima pokrenuti postupak

KOLEKTIVNU tužbu pritiv kompanije "Krio sejv" pokrenuće oštećene porodice koje traže naknadu štete. Grupa roditelja koja je čuvala matične ćelije iz pupčanika u švajcarskoj kompaniji, koja je nedavno propala, pokrenuće tužbu pred tamošnjim sudom.

- U toku sledeće nedelje pokrenućemo radnje koje su usmerene ka tome da se roditelji organizuju u udruženje, kao i da to udruženje pred švajcarskim organima pokuša da pokrene kolektivnu tužbu - naveo je advokat i oštećeni roditelj Rastko Petaković.


PROČITAJTE JOŠ: Malagurski: Albanci su vrištali, ali Njujorkom se orilo "Kosovo je Srbija" (VIDEO)

Sve to, ističe, ide paralelno uz nastojanja da se pred domaćim i švajcarskim organima kazne odgovorni, da se slučaj rasvetli i da se vrati novac koji su uzeli. Do tada, očekuje se da svi uzorci budu prebačeni u Varšavu, gde će se čuvati narednih pet godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

МФ

07.10.2019. 14:25

Упадљиво је да се, поводом ове афере, нигде, ама баш нигде, не помиње име познате гинеколошкиње која је била промотерка Криосејва у Србији. Зашто сад ћути? Осећа ли се одговорном?