KFOR: Italijanski karabinjeri podržali dečje igre u Gračanici

Tanjug

nedelja, 06. 10. 2019. u 18:29

КФОР: Италијански карабињери подржали дечје игре у Грачаници

Ilustracija / Foto Tanjug

Italijanski karabinjeri iz sastava Kfora, stacionirani u Prištini, podržali su održavanje atletskih takmičenja mladih Crvenog krsta u Gračanici

Italijanski karabinjeri iz sastava Kfora, stacionirani u Prištini, podržali su održavanje atletskih takmičenja mladih Crvenog krsta u Gračanici.

Kako se navodi u saopštenju Kfora, u tom sportskom događaju, koji je održan juče na seoskom stadionu u Lapljem selu, u opštini Gračanica, učestvovao je veliki broj dece između sedam i 15 godina u trkackim disciplinama od 100, 200 i 1.000 metara.


PROČITAJTE JOŠ: Svetski eksperti: NATO je osiromašenim uranijumom uništio genetski materijal Srba

Kao svedočanstvo bliskosti i duha stalne saradnje koju je Puk karabinjera multinacionalne specijalizovane jedinice od 1999. godine uspostavio s lokalnim stanovništvom i institucijama, tim zadužen za odnose sa civilnim društvom i vojnim organizacijama (Civil Military Cooperation) je dao sopstveni doprinos, pružajući podršku mladim učesnicima, donoseći piće i sendviče svim prisutnim, kojih je bilo više od 1.500, kaže se uz saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Perfetto

06.10.2019. 19:43

Bravi. Grazie. Uspeli ste da obradujete decu iako ste vojnici i imate delikatne vojne zadatke. Ne bi li nesto slicno moglo da bude nacin da se normalizuje zivot da bi ubuduce mogla slobodno da se krecu, druze ili zajedno da se takmice i navijaju sva deca koja tamo žive po enklavama ili razdvojena u atmosferi straha i nesigurnosti, segregirana po socijalnim ili nacionalnim osnovama pa rastu pod bremenom predrasuda iz teske zajedničke prošlosti?

BOGDAN

06.10.2019. 21:48

ISTO KAO I OSTALE OKUPATORE ITALIJANI SU OKUPATORI JUZNE SRPSKE POKRAINE.U VREME BOMBARDOVANE SRBIJE ZAPADNI BOMBARDRI KOJI SU POSIPALI SRPSKU ZEMJU OTROVIMA I OSIROMASENIM URANIJUM DIREKNO SU POLETALI IZ ITALIJANSKE BAZE.DGELAT JE DGELAT .JEDNOM SRBINU GLAVA JE BILA NA TRUPALICU I DGELAT JE CEKAO NAREDENE DA SRBINU ODREZE GLAVU I DOK JE CEKAO ON SE NE SLUCAJNO NASMENUO I SRBIN ODMA POMISLI DA JE OVAJ DGELAT DOBAR DA VOLI SRBINA I DA KE MU POSTEDITI GLAVU.ALI TO SE NIJE DESILO DGELAD PODIZE SABL

Draga

06.10.2019. 23:11

Koja tuga, da ih čuva KFOR u tzv. državi Kosovo. Važno da su potrčale naše bivše da ih priznaju i svetski moćnici, sram ih bilo.