Zamenik komandanta KFOR-a predao dužnost

Tanjug

05. 10. 2019. u 18:41

Заменик команданта КФОР-а предао дужност

Ilustracija, foto I.Radulović

Nakon jednogodišnjeg mandata, zamenik komandanta KFOR-a, austrijski brigadni general Rajnhard Rikenštul, predao je danas odgovornost švajcarskom brigadnom generalu Loranu Mišou koji stupa na dužnost

Nakon jednogodišnjeg mandata, zamenik komandanta KFOR-a, austrijski brigadni general Rajnhard Rikenštul, predao je danas odgovornost švajcarskom brigadnom generalu Loranu Mišou koji stupa na dužnost.

General Rikenštul tokom oproštajnog govora izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo zbog svih dostignuća postignutih intenzivnim radom tokom ove godine, saopšteno je iz KFOR-a.


PROČITAJTE JOŠ:
ALBANCI KRENULI NA MALAGURSKOG: Haos na premijeri filma u Njujorku (VIDEO)

On je potvrdio blisku saradnju sa komandantom KFOR-a i svim ostalim pripadnicima KFOR-a tokom prošle godine.

„Stojimo ovde, rame uz rame, kao saborci kako bi postigli međusobno pomirenje i utrli put ka pozitivnoj perspektivi budućnosti", rekao je general Rikenštul.

Komandant KFOR-a, general Lorenco D''Adario opisao je odlazećeg zamenika komandanta kao "sjajnog savetnika i druga, čoveka od kvaliteta, duhovne posvećenosti i odlučnosti" koji je podržan timom postigao odlične rezultate u KFOR-u, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Blagoslov

05.10.2019. 23:42

A izvini kakvi su to sjajni rezultati KFORA ? Srbija od tih rezultata vidi samo propast. A KFOR ni prstom mrdnuo nije. KFOROVCI u Srbiju ( Kosovo) dolaze kao na ekskurziju...usput pokupe plate i odu. A Srbi ostaju u jos losijem stanju nego sto su bili. Pa kakvi su to sjajni rezultati?