Gradiće se kuće za tri porodice u Kosovskom Pomoravlju

Tanjug

02. 10. 2019. u 23:46

Градиће се куће за три породице у Косовском Поморављу

Foto Rtv Plus

U okviru projekta zbrinjavanja porodica iz kategorije socijalno ugroženog stanovništva danas je u Kosovskom Pomoravlju počela izgradnja kuća za tri porodice
U okviru projekta zbrinjavanja porodica iz kategorije socijalno ugroženog stanovništva danas je u Kosovskom Pomoravlju počela izgradnja kuća za tri porodice.


Osmočlanoj porodici Krstić iz novobrdskog sela Tirince, koja živi od socijalne pomoći u staroj i trošnoj kući, gradiće se novi dom, a sredstva je, kao i za ostale dve, obezbedilo kosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak, piše Kosovo onlajn.


Krstići se nadaju se da će se u novu kuću od 75 kvadratnih metara useliti za mesec dana, javila je RTV Puls.


Kuću će dobiti i tročlana porodica Maksimović iz Gornjeg Kusca. Maksimovići žive od minimalca i nešto socijalnih davanja. Novi dom dobiće i mladi bračni par Aleksić iz Koretišta.


Predsednik Privremenog organa Srđan Mitrović i gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović posetili su ove porodice i preneli im spremnost ove dve institucije da pomognu svojim građanima.


PROČITAJTE I: Temelj za budućnost Simića


"Opština Novo Brdo u svakom momentu pokušava da bude sa svojim ljudima i da na terenu evidentira potrebe građana u cilju poboljšanja uslova života", izjavio je gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović.


Izgrdanju kuća, čija je vrednost 45.000 evra, finasira kosovsko Minisitarstvo za zajednice i povratak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije