Završeno takmičenje izviđačkih jedinica Kopnene vojske

Novosti online

subota, 28. 09. 2019. u 11:40

Завршено такмичење извиђачких јединица Копнене војске

Foto: Ministarstvo odbrane

U dvodnevnom sportskom nadmetanju osam ekipa, koje je organizovala Komanda Kopnene vojske sa Prvom brigadom, proveravana je obučenost, izdržljivost, preciznost, spretnost i snalažljivost pripadnika izviđačkih jedinica

Dodelom prelaznog pehara i diploma najuspešnijim pojedincima i ekipama završeno je Četvrto takmičenje izviđačkih jedinica Kopnene vojske, u rejonu Kovilja.

Prvo i drugo mesto pripalo je izviđačkim odeljenjima Treće brigade, dok je treće mesto zauzela jedna od ekipa Druge brigade.

PROČITAJTE JOŠ -Najmlađa klasa u Takovu

U dvodnevnom sportskom nadmetanju osam ekipa, koje je organizovala Komanda Kopnene vojske sa Prvom brigadom, proveravana je obučenost, izdržljivost, preciznost, spretnost i snalažljivost pripadnika izviđačkih jedinica.

Kod Kovilja i na strelištu „Aerodrom“ kod Sombora najbolji izviđači takmičili su se u uslovima slabe vidljivosti, neprekidne kiše i jakih pljuskova, što u kombinaciji sa zahtevnim zadacima iziskuje vrhunsku psihofizičku spremnost.

Na ovogodišnjem odmeravanju snaga, sedmočlane izviđačke ekipe prelazile su određene prepreke na stazi dužine od oko 20 kilometara, takmičari su savlađivali stazu veština, vodenu prepreku desantnim čamcem, žičanu prepreku i kontaminirano zemljište, izvlačili ranjenika i „oštećena vozila“, rešavali zadatke iz orijentacije, izrađivali ložišta i zamke i rešavali ostale brojne zadatke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije