Najmlađa klasa u Takovu

M. BOŠNjAK

27. 09. 2019. u 21:28

Најмлађа класа у Такову

Svečanost su uveličali i naleti helikoptera i eskadrile aviona "orao".

U prisustvu ministra Vulina promovisani novi podoficiri

NAJMLAĐA klasa podoficira Vojske Srbije, njih oko 150, danas je promovisana i istovremeno primljena u stalni radni odnos. Ceremonija je organizovana kod Takovskog grma, gde je 1815. dignut Drugi srpski ustanak pod vođstvom Miloša Obrenovića.

- Velika je čast postati srpski podoficir baš ovde, u Takovu. Srpsku vojsku oduvek je krasilo junaštvo, odgovornost, spremnost da svoje živote predamo na uslugu svom narodu - pred okupljenima je kazao sadašnji podoficir Aleksandar Ostojić.

On je jedan od četiri najbolja pitomca u svojoj klasi. Druga trojica su Milan Mikić, Nikola Nikolić i Milanko Sparić, svaki u svom vojnom rodu i kategoriji. Njima je prigodne nagrade uručio general Milan Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

- Danas, pred Takovskim grmom, postavljamo pitanje: Jesmo li dostojni svojih slavnih predaka? I onda i sada, veliki i moćni hteli su i hoće da odlučuju umesto nas, Srba. Srpski narod ima samo jedan odgovor na pitanje, što bi dao za svoju slobodu, a on glasi: Sve! Gde nema jake vojske, nema ni jake države. Država je jaka onoliko koliko je jaka njena vojska - poručio je podoficirima Aleksandar Vulin, ministar odbrane.


PROČITAJTE I:Vulin: Vojska Srbije svakim danom sve jača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije