Vučićević odgovorio Obradoviću: Pretnje hapšenjem fašizam

V. N.

26. 09. 2019. u 22:45

Вучићевић одговорио Обрадовићу: Претње хапшењем фашизам
Glavni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević odgovorio na pretnje koje je Boško Obradović objavio na "Tviteru"

GLAVNI i odgovorni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević rekao je da posle tvita lidera Dveri Boška Obradovića, u kojem mu preti zatvorom, strahuje, ne toliko za sebe, koliko za bezbednost porodice i novinara "Informera". Dodao je i da će, ako im se nešto desi, za to biti odgovorni Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić i ostali koji "prete svima koji misle drugačije".

Obradović je kao reakciju na vest "Informera" u kojoj se navodi da predsednik DS Zoran Lutovac u kancelariji drži foto-montažu uhapšenog Vučićevića, na "Tviteru" zapretio hapšenjem uredniku "Informera" i napisao da je to politički stav SzS.

- Nisam našao sličan primer da lider jedne političke partije, koji pretenduje da bude državna vlast, otvoreno preti hapšenjem novinaru zato što misli drugačije od njega ili izveštava na način na koji se tom političaru ne dopada - rekao je Vučićević. - On nastavlja sa pokušajem da na velika državna vrata uvede fašizam, a nijedan od lidera Saveza za Srbiju nije se ogradio od toga.

Vučićević navodi i da je Obradović ranije upadao u RTS, da su njegove pristalice tukle novinarke Pinka, da je upadao u Republičku izbornu komisiju...


PROČITAJTE I:VUČIĆ UPOZORAVA IZ NjUJORKA: Njihova snaga je ogromnaLider Dveri je na to odgovorio da niko iz SzS ne preti Vučićeviću, već samo obećavaju da će se nakon promene vlasti zakon primenjivati na sve, kritikujući naslovne strane i tekstove "Informera".


UNS: NEZAKONITA OBEĆANjA

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da je ovakva poruka Obradovića novo urušavanje inače prljave političke borbe, kao i da se nadaju da ostale opozicione stranke ne dele ovakve stavove. UNS ističe da je hapšenje novinara zbog medijskog sadržaja kao predizborno obećanje nezakonito i neustavno. UNS podseća da Obradoviću nije prvi put da umesto dijaloga promoviše pretnje hapšenjem novinara i atmosferu nasilja, poput upada u zgradu RTS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

Dobrila

27.09.2019. 17:52

Aman, dokle više? Dosta vam je uvreda, pa ste prešli na pretnje? Sramota, pa vi , lideri stranaka, treba da poštujete sav narod Srbije, a ne samo svoje istomišljenike. Sramota

milena

27.09.2019. 17:59

Pretnjama se nista ne postize, ali treba obratiti paznju na njih, jer od opozicije mozemo svasta ocekivati.

nn

27.09.2019. 18:12

Obradovic je obicna kukavica i Djilasov poltron, umislio da on moze nekog da hapsi, smesan je.

Nikoleta

28.09.2019. 03:08

Opozicija je odavno dokazala da ništa drugo neznaju nego samo da prete.