Pada blokada rektorata: Dogovorili se studenti i profesorka Popović

V.N.

24. 09. 2019. u 21:14

Пада блокада ректората: Договорили се студенти и професорка Поповић
Predstavnici studenata iz Udruženja "Jedan od pet miliona" najavili su da će u sredu rektorki Ivanki Popović predati ključeve zgrade Rektorata

Predstavnici studenata iz Udruženja "Jedan od pet miliona" najavili su da će u sredu rektorki Ivanki Popović predati ključeve zgrade Rektorata, uz objašnjenje da je ona ispoštovala dogovor i da je odredila 4. novembar kao rok do kada će biti rešeno pitanje doktorata ministra Siniše Malog.

O blokadi je danas govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

- Zgrada Rektorata postala je partijska prćija, u nju ulaze Dragan Đilas, Sergej Trifunović, Boško Obradović... Oni su svi studenti, ulaze kako hoće. Podržavam ljubav između rektorke i njih. Za rektorku je super što 15 dana nije ušla u svoju kancelariju. Meni da neko ne dozvoli da 15 dana uđem u kancelariju ne znam kako bih reagovao, ali to se neće dogoditi.


PROČITAJTE I:Vučić: Nema odlaganja izbora, država nije igračka; Rektorat postao partijska "prćija"On je danas poručio i da bi za rektorku Popović izgleda bilo idealno da ne radi ništa još 15 dana, a onda da zajedno "izađu sa bakljama i da kažu da su Rektorat oslobodili od stranaka".

Vučić je ironično dodao da mu je drago što su se studenti i Popovićeva dogovorili i povodom svega, u šaljivom tonu, poručio:

- Živela rektorka, ne damo rektorku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije