ZA korak smo bliži dogovoru - izjavila je u ponedeljak rektorka Univerziteta u Beogradu prof. dr Ivanka Popović, nakon sastanka sa studentima iz pokreta "Jedan od pet miliona", koji već deset dana blokiraju zgradu Rektorata.

Pročitajte još: BLOKADA REKTORATA: Okončan sastanak Ivanke Popović sa studentima (FOTO)

- Verujem da ćemo doći do rešenja koje je dobro za ceo Univerzitet - rekla je ona posle tročasovnog sastanka.

I studentkinja iz pokreta "Jedan od pet miliona" Valentina Reković ocenila je da su razgovori bili odgovorni i konstruktivni.

Povodom višednevne krize u blokiranom Rektoratu, premijerka Ana Brnabić u ponedeljak je izjavila da ne očekuje da Siniša Mali podnese ostavku na ministarsku funkciju, što traže pobunjeni studenti, kao i da ona "ne dovodi u pitanje da li on ostaje ministar".

Pročitajte još: REKTORKA "ZA NOVOSTI" O BLOKADI ZGRADE: Ni danas nas nisu pustili da uđemo

- Zbivanja u Rektoratu sramota su za Beogradski univerzitet, odnosno tužna politička predstava kojoj se kraj ne nazire - rekla je premijerka. - Ne znam koji su konkretni zahtevi te grupe od 15 do 20 studenata, političkih aktivista. Njih pozivam da mi dostave svoje zahteve, a spremna sam da se odmah izjasnim o njima.

Brnabićeva je dodala da ne može i ne želi da se meša u autonomiju univerziteta, a ukazala je i na kontradiktorne izjave rektorke. Ona je ukazala da Ivanka Popović veruje da je u Rektorat ušla grupa političkih aktivista SNS, ali se nije izjašnjavala posle dolaska predstavnika političkih grupacija kao što su Pokret "1 od 5 miliona" i Savez za Srbiju.