Članovi kluba volontera kompanije NIS danas su posetili Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu i u okviru akcije „Da svakom dan bude radostan“ ofarbali stubove u dvorištu škole.

Pored sređivanja izgleda samog objekta, kako bi učenici i ostali korisnici svoje dane provodili u lepšem ambijentu, ovu akciju učinilo je posebnom druženje volontera sa decom i sklapanje novih prijateljstava. Ovu školsku ustanovu namenjenu osnovnom i srednjem obrazovanju pohađa preko 500 učenika, a dodatnu vrednost predstavlja i dom sa 80 učenika, koji se nalazi u njenom sastavu.

PROČITAJTE JOŠ - Matične ćelije dece iz Srbije stigle u Poljsku, ali bez dokumentacije

Pored toga, škola je i svakodnevno mesto boravka dece i učenika koji dolaze iz drugih škola i vrtića na dodatnu podršku, a uz dnevne boravke namenjene odraslim korisnicima ova ustanova je najveći sistem u regionu posvećen brizi o potrebama dece, učenika i osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.„Da svakom dan bude radostan“ treća je od pet akcija izabranih na konkursu kompanije NIS pod nazivom „Ulepšaj! Poduči! Obraduj!“, koju su zaposleni sami osmislili sa ciljem pružanja podrške zajednici.

(PR)