Dačić uručio izbelicama ključeve od 30 stanova u Golubincima

Tanjug

18. 09. 2019. u 13:20

Дачић уручио избелицама кључеве од 30 станова у Голубинцима

Foto: N. Skenderija

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u Golubincima svečano uručio izbeglicama sa prostora bivše Jugoslavije ključeve od 30 stanova, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u Golubincima svečano uručio izbeglicama sa prostora bivše Jugoslavije ključeve od 30 stanova, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji.


Za ovaj projekat - Potprojekat 4 izdvojeno je 18,6 miliona evra, a vrednost radova u Golubincima iznosi 736.913 hiljada evra.


Dačić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što uručuje ključeve onima koji su, kako je naveo, pre više od dve decenije nepravedno proterani iz svojih domova i poželeo im sreću u novim domovima.


"Moje zadovoljstvo je utoliko veće, jer je upravo na ovom mestu pre nepune dve godine otpočeta realizacija Potprojekta 4, kojim smo pokušali da ispunimo očekivanja onih koji sve ove godine žive u izbegličkim uslovima", naveo je Dačić i zahvalio korisnicima stanova što nisu izgubili nadu "da za njih dolazi lepše i sigurnije životno razdoblje".


Ministar je istakao da država posvećeno radi na pružanju pomoći i zbrinjavanju svih izbeglih sa prostora bivše Jugoslavije, te da su obezbeđena sredstva za rešavanje stambenih potreba za više od sedam hiljada izbegličkih porodica.


Do sada, u okviru ovog programa, dodeljeno je blizu 3.800 stambenih jedinica, a u toku je dodela više od 200 paketa građevinskog materijala i skoro 100 seoskih kuća, precizirao je Dačić.


O uspešnosti Potprojekta 4, kako je rekao, govori i to da su do sada završeni stanovi u osam jedinica lokalne samouprave: u Arilju, Zrenjaninu, Loznici, Kladovu, Negotinu, Vrnjačkoj Banji i u Temerinu, od ukupno 13 u kojima se gradi.


Pročitajte još: U nove stanove useljeno 20 izbegličkih porodica


Dačić je podsetio da je i u Staroj Pazovi 27. avgusta 2018. godine položen kamen temeljac za izgradnju 169 stanova iz Potprojekta 5 sa ciljem da što veći broj ugroženih porodica dobije stambeno rešenje.


Svečanom uručenju ključeva prisustvovali su predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Srbiji Ingve Engstrom, v.d. stalnog koordinatora UN-a i šefa Predstavništva UNHCR-a u Srbiji Hans Fridrih Šoder, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, kao i državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Bojan Stević i direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dragan Katuc.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije