Kineski policajci pomažu turistima

R. Dr.

18. 09. 2019. u 12:14

Ministar Stefanović i ambasadorka Čen predstavili srpsko-kineske patrole koje će raditi u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu

Кинески полицајци помажу туристима

Čen Bo i Nebojša Stefanović

NA ulice Beograda, Novog Sada i Smedereva uskoro će izaći zajedničke srpsko-kineske policijske patrole. Njihov prvi zadatak biće pružanje pomoći velikom broju turista iz Kine koji sve više posećuju Srbiju i njene znamenitosti.

Prezentacija konkretne saradnje srpske i kineske policije održana je u sredu u centru Beograda, a prisustvovali su joj ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasadorka Kine Čen Bo.

- Zajedničke patrole olakšaće komunikaciju sa velikim brojem kineskih turista koji dolaze u našu zemlju, ali i povećati njihovu bezbednost - rekao je Stefanović.

On je objasnio da su patrole formirane na osnovu sporazuma koji je u Beogradu potpisao sa ministrom javne bezbednosti Džao Kedžijem. Na prezentaciji rečeno je i da se do kraja godine očekuje porast broja kineskih turista u Srbiji od gotovo 40 odsto, u odnosu na 2018.

- Naša dva naroda povezuje čelično prijateljstvo i Srbija nikada neće zaboraviti da je Kina bila uz nju u najtežim trenucima - naveo je Stefanović.

Ambasadorka Čen Bo rekla je da se strateško partnerstvo Kine i Srbije brzo razvija, a da je deo toga i neuporedivo veći broj kineskih gostiju.

- Naša saradnja u oblasti sprovođenja zakona dostigla je viši nivo - rekla je Čen Bo, i izrazila očekivanje da će i srpski policajci u bliskoj budućnosti biti na ulicama Kine.

Patrola u Knez Mihailovoj ulici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Малошанац

18.09.2019. 13:13

Ја бих волео да се одређене кинеске институције ангажују да контролишу корупцију у Србији. И наравно, да се примењују кинески закони. Па да бар тај неки нови Национални Стадион буде имао бар неку сврху.